Privacyverklaring

Jobtoolz in handen van ISH Holding

7 juli 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Cedric van Aerde (Jobtoolz)

Het Belgische rekruteringsplatform Jobtoolz, dat software as a service aanbiedt om hr-professionals te ondersteunen tijdens het volledige rekruteringstraject, is overgenomen door ISH Holding. De Britse softwareholding wordt gesteund door het Belgische investeringsfonds Strada Partners.

Jobtoolz biedt bedrijven een oplossing om hun rekruteringsprocessen te stroomlijnen. Het bedrijf vond klanten als Burger Brands, Club Brugge, Dekra, Golazo, Jet Import, TVH Equipment, Westvlees en Yves Rocher.

Het bedrijf komt nu in handen van ISH Holding. Jobtoolz is de eerste acquisitie van deze nieuwe holding van de ervaren Britse technologie-ondernemer Michael Richards, die wordt gesteund door het private-equityfonds Strada Partners, opgericht door Bart Wouters en Matthias Vandepitte.

Michael Richards geniet onder meer bekendheid als topman van Webexpenses, dat hij leidde naar een verkoop aan het beursgenoteerde Elmo Software uit Sydney. ISH Holding heeft de ambitie om via een buy-and-buildstrategie een breed portfolio aan softwarebedrijven uit te bouwen, die geavanceerde oplossingen aanbieden voor diverse sectoren.

Verder groeien

Cedric van Aerde, ceo van Jobtoolz, ziet nu mogelijkheden om verder te groeien, in de eerste plaats in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Strada Partners is een Europees investeringsfonds opgericht door Bart Wouters en Matthias Vandepitte, met een focus op technologiegedreven bedrijven. Strada Partners wil een geconcentreerde investeringsportefeuille van bedrijven met het potentieel voor groei op lange termijn op pan-Europese schaal. Eerdere investeringen waren onder andere Toba HR Solutions en AXI Software.