Bestaat jouw job nog in 2030?

30 september 2021

HRTECH.be brengt 500 Belgische HR-directeurs samen rond de impact van technologie op werk.

De uitdagingen voor de arbeidsmarkt zijn enorm. De manier waarop we werken en hoe we jobs uitvoeren, verandert in een snel tempo en de digitale versnelling heeft in de Corona-periode een vlucht genomen. Het besef is tot veel bedrijven doorgedrongen dat bepaalde functies overbodig zijn geworden.

Anderzijds is er een piek aan vacatures. En steeds meer vacatures blijven oningevuld omdat er geen arbeidskrachten zijn met de juiste skills. 500 HR-managers komen daarom samen, op 6 en 7 oktober in de Handelsbeurs te Antwerpen.

Tijdens HRTECH.be, georganiseerd door Startups.be | Scale-Ups.eu en HRmagazine, zullen zij gedurende twee dagen de evolutie van werk en de impact van technologie ontdekken en bespreken.

Personeelsverantwoordelijken van onder andere Randstad, imec, BNP Parisbas Fortis, Danone, H.Essers en Heineken gaan in gesprek met thought leaders en bediscussiëren hoe onze hoogstaande, Belgische workforce ten volle te blijven benutten.

HRTECH.be biedt daarnaast een kennismaking met innovatieve technologieën van start-ups, tech en service bedrijven. En niet in de minste plaats wordt stil gestaan bij het vieren van successen met een award-uitreiking voor de beste hrtech-initiatieven.

"Als investeerder in tech-bedrijven ben ik voortdurend op zoek naar markttendensen en ik heb de HR-tech-sector zien groeien en evolueren. Tegelijkertijd staan HR-afdelingen te popelen om hun digitale transformatie te versnellen, nu met COVID-19 meer dan ooit, en zijn ze actief op zoek naar tech-oplossingen om hun huidige HR-processen, -gegevens en vooral: hun werknemers te versterken." 
– Jürgen Ingels, voorzitter Startups.be | Scale-Ups.eu

Reskilling Revolution

De focus van HRTECH.be ligt vooral op de bewustwording van de impact van technologie, vandaag en in de toekomst. Een thema dat wereldwijd hoog op de agenda staat is 'reskilling' of het omscholen van medewerkers.

Artificiële intelligentie en robotica alleen al zullen in de komende vijf jaar bijna zestig miljoen nieuwe banen creëren. Terwijl andere jobs zullen veranderen of verdwijnen. Levenslang leren wordt met andere woorden realiteit.

"Een 'skills gap' komt ook voor in Antwerpen. Door te automatiseren, hebben bedrijven vaak medewerkers op overschot. Ze zijn niet altijd voorbereid op de impact van de technologische evolutie op hun business en personeel.

Anderzijds creëert de technologische vooruitgang enorm veel nieuwe jobs, jongeren hier naartoe begeleiden is één van de prioriteiten van dit stadsbestuur."

Leiderschap

Een ander prangend thema is leiderschap in een technologische wereld. Hoe moeten bedrijven gestructureerd en geleid worden, nu de puur hiërarchische organisatie aan het verdwijnen is?

Als de leiding niet meer top-down gebeurt, hoe verander je dat dan? Welke skills en competenties hebben bedrijven dan nodig?

"Medewerkers performant én gemotiveerd houden was één van de grote uitdagingen voor elke people manager het afgelopen jaar. Bedrijven staan voor de uitdaging om een organisatiecultuur neer te zetten die verbindend werkt, eens te meer nu werknemers meer plaats onafhankelijk gaan werken."
– Leen Anthuenis, Managing Director HRmagazine

Internationale sprekers

Om een globale kijk te krijgen op HR-tech, de nieuwste innovaties en trends zullen verschillende internationale sprekers hun licht laten schijnen op de alle aspecten van het werkveld.

O.a. de Britse Stella Collins focust tijdens haar keynote op de technische kant van opleidingen en reskilling. Michael Y. Lee komt meer vertellen over de evolutie van hiërarchie binnen organisaties. En ook de Zweed Svante Randlert maakt zijn opwachting, hij opent het galadiner op 6 oktober. De auteur van 'Dream Employer' zal het hebben over het ontwikkelen van motivatie en engagement binnen de organisatie in een snel veranderende wereld.

Voor Philipp Kristian, die op de tweede dag zijn opwachting maakt, is 'trust' een belangrijk gegeven in de economische modellen en nieuwe organisatievormen. Vertrouwen verandert de manier waarop we samenwerken, innoveren en creëren en is broodnodig in onze complexe wereld die razendsnel verandert door technologie.

Verder zullen er ook talks zijn door onder meer Cécile Cremer (trend en innovatie experte), Cyriel Kortleven (Change Mindset ambassadeur) en Tim Good (Managing Director Accenture Strategy & Consulting)

Automatisch gegenereerde beschrijving HRTECH.be verbindt technologie met HR

In totaal zullen twee keer 500 Belgische HR-directeurs en HR-tech professionals afzakken naar de impressionante Handelsbeurs te Antwerpen Met meer dan 25 talks in verschillende thematische breakout kamers, 16 hrtech start-up pitches, 42 standen van bedrijven werkzijn in hr en technologie, en verschillende netwerkopportuniteiten wordt de Handelsbeurs omgetoverd tot het epicentrum van hrtech.

Praktische info:
HRTECH.be wordt live georganiseerd en vindt plaats op 6 en 7 oktober.

Meer info: www.hrtech.be

HRTECH.be, georganiseerd door Startups.be | Scale-Ups.eu en HRmagazine, wordt mede mogelijk gemaakt door stad Antwerpen, Accenture, indeed, Randstad RiseSmart, SD Worx en verschillende andere content partners en sponsoren.