Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Werk-gezinconflicten

Bevorder een cultuur met aandacht voor emoties

Tweeverdieners hebben het niet altijd makkelijk met de combinatie van werk en kinderen in huis. Ze ervaren regelmatig conflicten tussen werk- en familieverantwoordelijkheden. Wat zegt de wetenschap?

Employee experience

'Samen sterker: als één plus één drie wordt'

Je kunt tegen robots zijn en lijdzaam zitten toekijken of je kunt je erop voorbereiden

Connectie

Hr in een perfecte storm

Connectie en innovatie

“In een arbeidsmarkt met veel minder kansen voor werknemers, zouden we niet dezelfde discussies hebben. Hr zit vandaag in het hart van een perfecte storm”, zo stelde Anette Böhm aan een rondetafel met tien hr-collega’s.

Omscholing

Carrefour zet in op reskilling van vijfhonderd leidinggevenden

Medewerkers brengen de bedrijfsstrategie tot leven door hun interacties. Als die strategie wijzigt, is het noodzakelijk dat de menselijke aanpak volgt. Retailer Carrefour wijzigde zijn zakelijke focus. Om die uit te dragen, nemen maar liefst vijfhonderd commercieel assistenten van de hypermarkten deel aan een groots reskillingproject.

Psychologische veiligheid noodzakelijk voor sterke teams

Een sterk team bouwen, is vooral het werk van de leidinggevende, terwijl hr als klankbord dient. Maar een sterk team vandaag is niet een garantie voor de toekomst, veel hangt af van de context. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de deelnemers aan de rondetafel.