Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Edito

Hoe overbodig bent u al?

Wij kiezen geen kandidaten meer, zij kiezen ons

Chemiesector zichtbaarder maken voor technische profielen

In de chemische sector zijn digitalisering en war for talent de grootste uitdagingen. Bedrijven proberen de instroom te verbreden, zodat ook niet-chemische profielen hun weg vinden. Tegelijk wordt door de digitalisering van de werknemers andere competenties verwacht. “Investeringen hebben geen zin, als we niet de juiste medewerkers vinden.”

Assessmentcenters

“Gebruik het assessment ook voor ontwikkeling medewerkers”

Assessment centers helpen bedrijven om de juiste kandidaten te vinden, door na te gaan hoe ze in bepaalde situaties reageren. Maar het nut van assessments wordt vaak in twijfel getrokken. “Onterecht,” zegt Koenraad Goris, “zolang je wetenschappelijk onderbouwde tools gebruikt en het assessment contextueel maakt.”

“Ieder moment is een leermoment”

Talentontwikkeling gaat veel verder dan medewerkers op een cursus sturen. Ieder moment zou een leermoment moeten zijn, vinden de deelnemers aan de rondetafel. Maar het is niet evident om te meten wat dit het bedrijf oplevert. Ook het externe talent mag niet over het hoofd gezien worden.

Nederig blijven

Philip Verlinden, Head of compensation & benefits ad interim Brussels Airlines

Ik speel bewust open kaart

Leiderschap

Mijn ultieme doel voor hr? Overbodig zijn

Interview met Ann Vylders, chief support officer bij water-link

Chief happiness officers maakten nog niemand gelukkiger. Lekkere koffie en pingpongtafels zijn leuk, maar zinloos zonder een correct basiskader. “Dat hebben we. Nu werken we aan coachend leiderschap,” zo typeert chief support officer Ann Vylders de culturele transformatie bij water-link.