Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Career

Het team van Syl Arnols, head of hr Ethias

We gaan een wereld tegemoet die digitaal en datagedreven is.

Loopbaan

Het probleem met passie

Wie werkt vanuit zijn passie, werkt nooit. Toch? Volgens de Amerikaanse professor Erin A. Cech is dat een mythe. Zelfs voor veel sterk gekwalificeerde starters blijkt het nastreven van de job die perfect aansluit bij hun passie, een dood spoor. En niet zelden leidt die zelfs naar een burn-out.

Sterke leercultuur is noodzakelijke investering in mens én organisatie

Mocht leren in valuta worden uitgedrukt, dan was diens waarde de afgelopen twee jaar enorm gestegen. Organisaties die investeerden in een sterke leercultuur, lang voor de pandemie ons trof, hebben deze moeilijke periode doorgaans beter doorstaan. Het panel aan onze rondetafel is ervan overtuigd dat gericht inzetten op een leercultuur zowel vandaag als morgen rendeert. En dan hebben we het niet exclusief over harde cijfers en ROI.

Diversiteit

Bottom-up veranderingen doorvoeren, heeft duurzamer effect

Iets meer dan een jaar geleden stapte Karen Donders over van de VUB naar de VRT. Naast haar taak van directeur Publieke Opdracht kwam er in november ook Talent & Organisatie bij. Net als bij haar voorganger hecht ze veel belang aan total talent management, maar ze legt ook eigen accenten: een inclusievere werkvloer, een meer performantiegedreven cultuur en het maken van de digitale sprong.

Anne Saveyn

Op de terugweg zie je alles anders

Weet goed waar je naartoe gaat, maar houd je er niet krampachtig aan vast