Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Vakantielectuur

Lectuur voor in de hangmat

Schrijvers kunnen soms veel beter dan andere mensen de toekomstige realiteit visionair beschrijven

Het vuur aansteken

Stephan Marchant

De ideeënfontein. Zo noemen mijn collega’s van de Vlaamse overheid mij. Ik verken graag nieuwe paden en perspectieven. Die breng ik vervolgens van buiten naar binnen in de organisatie. Ik sta voor alle inzichten open, zonder te oordelen. Mijn ja-knop staat altijd aan. Het is soms wat zoeken naar het juiste ritme voor de introductie van creatieve ideeën. Ik wil niet bruuskeren en hou altijd rekening met de context.

Coronacrisis

Een ethisch kompas voor crisistijden

Als we hier zelfstandig doorkomen, geeft dat een sterk signaal aan medewerkers en klanten en uiteindelijk alle stakeholders

Interne mobiliteit

Medewerkers goed blijven inschatten op hun potentieel

Bij veel bedrijven staat de interne mobiliteit van de medewerker hoog op de agenda, onder meer omdat het een positief effect heeft op de ontwikkeling en retentie van talenten. Hoewel de technologie een handje helpt, blijft de rol van leidinggevende en hr belangrijk, vinden de deelnemers aan de rondetafel.

Klein beginnen is de boodschap

Steeds meer bedrijven geven hun medewerkers keuzevrijheid, om zelf hun loonpakket samen te stellen. Zo’n cafetariaplan is wel tijdsintensief en brengt veel administratie met zich mee. Klein beginnen en vooral goed communiceren is de boodschap, vinden de deelnemers aan de rondetafel.