Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Gigantisme

Economie moet om de mens draaien

In ‘Gigantisme’ documenteert Geert Noels een trend naar steeds grotere organisaties en structuren. Managers en beleidsmakers streven naar economische schaal en efficiëntie, maar blijven blind voor sociale en ecologische nadelen.

In wezen moet economie draaien om de mens en hoe mensen dingen samen doen. We mogen het individu niet wegcijferen.

Teamwerk

De kracht van Lencioni

Teams beter laten samenwerken en van binnenuit versterken. Het boek “De 5 frustraties van teamwork” vertelt het verhaal van een nieuw samengesteld team en de opgang ervan. Auteur Patrick Lencioni hanteert een herkenbaar en makkelijk toepasbaar model.

Visie

Psychologische veiligheid: het verschil tussen een open en een toxische cultuur

Elke organisatie zoekt het recept om talent optimaal in te zetten. Een belangrijk ingrediënt is alvast ‘psychologische veiligheid’, zo stelt onderzoekster Amy Edmondson. Die is cruciaal voor innovatie en betrokkenheid en de basis voor succesvolle teams.

Data correct interpreteren, wordt een belangrijke competentie

De digitalisering in hr loopt achterop op de andere afdelingen in het bedrijf. Nochtans verwachten de werknemers dat de processen via apps en tools sneller en efficiënter verlopen. Toch is voorzichtigheid geboden. De data correct interpreteren en rekening houden met de privacy van de medewerkers is een belangrijk aandachtspunt, volgens de deelnemers van de rondetafel.

INSide

Vertragen in de natuur

Ik geloof sterk in zowel de kracht van een individu, als in de complementariteit van een team.