Privacyverklaring

Virtuele jobdag via chatplatform

8 april 2020
Tekst
Jo Cobbaut

Adviesbureau BDO organiseert vrijdag 10 april een virtuele jobdag. Dat doet het via het platform van de Brusselse start-up Winch. Via livestream en chatsessies werft BDO dertig gemotiveerde studenten aan.

BDO werft jaarlijks zo’n tachtig pas afgestudeerden aan. Dat doet het in coronavrije tijden via een dertigtal jobbeurzen. Om de rekrutering de komende maanden niet te laten stilvallen, zet het advieskantoor een virtuele jobdag op poten. Het draait er nog steeds om de beste studenten, die eind juni op de arbeidsmarkt komen, als eerste contractueel vast te leggen. “Dus besloten we een alternatief te zoeken om studenten te ontmoeten en hen uit te leggen welke carrières ze kunnen uitbouwen bij BDO. Zo komen ze te weten hoe een typische dag als accountant, auditor, jurist of consultant bij BDO eruitziet en ondervinden ze onze bedrijfscultuur aan den lijve”, zegt Florence Cornélis, recruitment manager bij BDO.

Minder intimiderend

De virtuele jobdag verloopt identiek aan een klassieke jobbeurs. Het enige verschil is dat studenten van thuis uit een job kunnen vinden. Ze leren hun toekomstige collega’s kennen via een livestream en vragen hun via chatsessies hoe het is om te werken voor BDO. Dat laatste geeft een virtuele jobbeurs een grote troef ten opzichte van een klassieke jobdag. “Een virtuele jobbeurs is voor studenten misschien wel minder intimiderend. Niet iedereen durft op een klassieke beurs vragen te stellen op onze stand. Bij de virtuele jobdag kunnen ze hun vragen ook anoniem stellen. Dat verlaagt de drempel om tot bij ons te komen”, meent Florence Cornélis.

Start-up Winch laat kandidaten chatten met rekruteerders

BDO België werkt voor zijn virtuele jobdag samen met de Brusselse start-up Winch. Zij ontwikkelden een chatplatform dat kandidaten laat praten met hun toekomstige collega’s voordat ze daadwerkelijk solliciteren bij het bedrijf. Studenten die op zoek zijn naar een job vanaf september of een uitdagende stage bij BDO en vrijdag 10 april willen deelnemen aan de virtuele jobdag, schrijven zich in via de Facebook-pagina van de jobdag. Ze kunnen op voorhand al vragen doorsturen die de rekruteerders van BDO tijdens de livestream zullen beantwoorden. Dat kan via deze link.