Tijd voor Fika bij Salubris

13 augustus 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Tijd voor Fika bij Salubris

Christine Van Hoorenweder, bedrijfsleidster van Salubris uit Aalter, gelooft in het welzijnseffect van kwaliteitsvolle pauzes en moedigt die aan. Ze ziet dat als deel van het streven naar goed werkgeverschap. Verzekeraar NN bekroonde het bedrijf voor zijn aanpak.

Nogal wat werknemers spenderen pauzes aan surfen op het internet of scrollen op sociale media. Hierdoor komt ons brein zelden nog echt tot rust, wat dan weer gevolgen heeft voor onze gezondheid en ons geluk. NN wil bedrijven stimuleren om werk te maken van gezonde pauzes. Zo organiseerde de levensverzekeraar de wedstrijd ‘Take a break. Be happy!’ Tientallen bedrijven namen deel om een heel jaar lang de leukste koffiepauzes in de wacht te slepen.

Goed voor rug en hoofd

Salubris, een familiale groothandel in schoonmaakbedrijven, is ervan overtuigd dat het slecht is om voortdurend achter een scherm zitten. "Af en toe pauzes nemen en even recht staan is niet alleen goed voor onze rug, maar ook essentieel voor ons hoofd. We zijn niet geprogrammeerd om de hele tijd gefocust voor een scherm te zitten. Zo zorgen we er onrechtstreeks ook voor dat onze medewerkers gelukkiger worden."

Verbinding

Christine Van Hoorenweder zag mensen openbloeien sedert Salubris meer inzette op pauzes op het werk. "De gesprekken tijdens de pauzes zorgen voor verbinding met anderen. Dit heeft dan weer een invloed op de motivatie en de productiviteit van de medewerkers. Mensen blijven spontaan ook langer werken ‘s avonds. Deze positieve vibe straalt ook af op onze klanten."

Beste werkgever

Salubris wil een goede werkgever worden en zijn mensen op lange termijn gelukkiger maken. "Daarom is het belangrijk om op het werk ook ruimte te creëren om de sfeer, teamspirit en samenhorigheid te verbeteren. Pauzes maken hier een belangrijk deel van uit. Elke middag hebben we een vast pauzemoment. We vragen alle medewerkers op dat moment om een half uur afscheid te nemen van hun bureau. De deur van het kantoor gaat dan dicht. Ook moedigen we medewerkers aan om af en toe een losse pauze te nemen door de benen eens te strekken. Een opdracht gaan uitvoeren in het magazijn of ergens anders en ondertussen een babbeltje slaan met de collega’s is dagelijkse kost bij ons. En sinds onze deelname aan de wedstrijd organiseren we elke maand ook een afterworkdrink."

Voorbeeldrol

Christine Van Hoorenweder wil het goede voorbeeld geven en tijd maken voor medewerkers. "Ik probeer elke dag met enkele collega’s een koffietje te drinken of ‘s middags te lunchen met het team. Soms praten we over het werk, dan weer over andere zaken. Je kan ook elke dag aankomen en van ‘s ochtends tot ‘s avonds werken, maar dat is nefast voor de sfeer en de productiviteit. Elke maand organiseren we een drink op ons terras, zodat iedereen even samen kan komen in een ontspannen sfeer."

Tips

  • Het gaat niet om de kwantiteit, maar wel om de kwaliteit van pauzes.
  • Samen aan tafel lunchen zorgt voor samenhorigheid.
  • De nodige infrastructuur en inrichting zijn ook belangrijk. Zo maakte Salubris de refter tot een gezellige plek.
  • Er is ook geïnvesteerd in een pingpongtafel. Daar organiseert Salubris ‘s middags wedstrijdjes.
  • Geef als bedrijfsleider je enthousiasme door. Zo haal je het beste in je medewerkers naar boven.

Bron: Famous Relations