Sabine Ballet: Ik word eerste aanspreekpunt voor leidinggevenden voor ontwikkeling van hun team

7 september 2020
Tekst
Patrick Verstuyft
Sabine Ballet: Ik word eerste aanspreekpunt voor leidinggevenden voor ontwikkeling van hun team

Na een carrière van zestien jaar als human resources manager bij Atlas Copco ging Sabine Ballet (45) onlangs aan de slag als coach Organisatie & Talent bij Argenta.

Na haar bachelor Office Management aan de Karel de Grote Hogeschool en een hr-Erasmusstage in Rijsel, stapte de wereld van hr binnen langs de deur van rekrutering en selectie. Na zes jaar stapte ze over naar compressorenproducent Atlas Copco. „Ik kon in die functie groeien, want toen ik er startte, was het bedrijf veel kleiner. Uiteindelijk is mijn functie na enkele acquisities van het bedrijf een Europese functie geworden. Ik wilde mij vooral bekwamen in de soft skills en de coaching, niet zozeer het analytische van HR.”

Als coach Organisatie & Talen bij Argenta neemt Sabine Ballet de rol op van sparringpartner en coach van het managementteam binnen de afdeling IT, alles samen een driehonderdtal medewerkers met een vijfentwintigtal leidinggevenden. “Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de leidinggevenden als het gaat om de ontwikkeling van hun teams, opleiding, welzijn… Het sparren is nodig om hen als leidinggevenden te kunnen coachen in hun rol. Dat is mijn hoofdtaak. Bij Argenta zijn we echter met vijf coaches voor de verschillende afdelingen. Samen rollen we ook organisatie & talent-projecten van de personeelsdienst uit binnen onze teams.”

Was het aspect organisatie & talent bij Atlas Copco maar één facet van haar functie, dan is dat nu bij Argenta haar focus. „In aanloop tot deze functie volgde ik de afgelopen jaren twee opleidingen van veerkrachtcoach en organisatiecoach. Omdat er binnen Argenta momenteel een grote wijziging van organisatiestructuur plaatsheeft, volg ik nu mee de veranderingstrajecten om dat met de leidinggevende in goede banen te leiden.”