Privacyverklaring

Opleiding Transport en logistiek met volledig team docenten uit de privé

7 november 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Vicky Maggelet, één van de vijf leerkrachten bij Transport- en Logistiek medewerker- Copyright: CVO Vitant

In de opleiding Transport- en logistiek medewerker van CVO Vitant staan uitsluitend leerkrachten uit de privésector voor de klas.

Het Provinciaal volwassenenonderwijs trekt zij-instromers uit de privésector aan om voor de klas te staan. In de opleiding Transport- en logistiek medewerker van CVO Vitant in Hoboken staan vandaag zelfs uitsluitend leerkrachten uit de privésector.

Ilse Verdonck werkt ook nog bij het logistiek bedrijf Van Moer Logistics, Luc d’Hondt heeft jarenlange ervaring in de logistieke sector en Vanessa Monteiro, zelf oud-cursist bij CVO Vitant, combineert het lesgeven met haar job bij Neutraal Douaneagentschap Nelen. “Onze praktijkgerichte opleidingen, maar ook onze samenwerking met bedrijven zorgen ervoor dat wij sneller privé werknemers overtuigen om voor de klas te staan. Onze cursisten hebben alleen maar baat bij zo veel ervaring in de sector”, zo zegt Luk Lemmens, gedeputeerde, bevoegd voor het provinciaal volwassenenonderwijs.

Grote vraag

CVO Vitant biedt de opleiding Transport- en logistiek medewerker aan op Campus Maalboot in Hoboken. Op deze campus kan iedereen vanaf 18 jaar zijn diploma secundair onderwijs behalen via een ASO-opleiding, of via de opleiding Aanvullende algemene vorming, in combinatie met een diplomagerichte beroepsopleiding.

Cursisten uit de opleiding Transport- en logistiek medewerker leren de basiskennis en -vaardigheden om mee te zorgen voor de organisatie van goederentransport via weg, water, spoor of lucht. Ze leren zakelijke talen om contacten te leggen met klanten of chauffeurs, de vereiste transportdocumenten correct in te vullen…

Vanuit de haven is er veel vraag naar deze profielen. Dit schooljaar volgen er 25 cursisten deze opleiding. De jongste is 18, de oudste 52.