Privacyverklaring

Mobie Train op invloedrijke lijst van ‘edtech’-durfkapitalist

7 augustus 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Guy Van Neck (foto MobieTrain)

Op de lijst staan 40 start- and scale-ups van over de hele wereld. MobieTrain is volgens de onafhankelijke adviesraad van Emerge Education en zijn voorzitter de Britse learningspecialist Donald H Taylor, een van de 20 snelst rijzende sterren in de branche.

De rising stars hebben tussen vijftien en vijftig miljoen opgehaald en zijn al erg impactvol voor hun klanten. De twee andere categorieën zijn ‘superstars’ en ‘beloftevolle start-ups’ (ones to watch).

Werkvereenvoudiging

Het gaat hard in de edtechbranche en het is voor bedrijven niet eenvoudig om gelijke tred te houden met de verschillende innovatieve technologieën. Bijna 75 procent van de ruim 100 personeelsmanagers die Emerge Education bevroeg, is nochtans continu op zoek naar technologieën die het werk van medewerkers kunnen vereenvoudigen. Met de lijst wil Emerge Education bedrijven helpen om sneller te innoveren. Volgens de durfkapitalist hebben alle veertig scale-ups het potentieel om even transformationeel te zijn als de gevestigde namen in de sector, die allen ruim 100 miljoen hebben opgehaald tot dusver.

Innovatielijst

CEO Guy Van Neck (MobieTrain) is trots op de nominatie: “EE’s Workforce Development innovatielijst is een begrip in onze branche. Het is als Belgische scale-up opmerkelijk en een eer om tussen al die internationale sterren te staan. Tegelijk is het de bevestiging van onze nieuwe strategie gericht op performance enablement. We geven bedrijven een tool om hun medewerkers beter te laten presteren dankzij onze drie pijlers: Educate, Enable en Engage.  Medewerkers verbeteren hun vaardigheden en zijn ook meer betrokken. Emerge Education zet het succes van ons recept nog eens in de verf: een bekroning voor het werk van al onze medewerkers.”

De lijst met MobieTrain is gebaseerd op eigen gegevens en publieke data, onder meer van Crunchbase en Pitchbook. De databases geven Emerge

Education inzicht in bedrijfswaardering, financiering, hoofdkantoor en personeelsgegevens, met LinkedIn als secundaire bron. Emerge Education vult de analyse aan met eigen gegevens. Zijn Workforce Development edtech leadership board stelt vervolgens de lijst samen. Criteria voor opname zijn onder meer de kwaliteit van cursussen, content of de pedagogische ondersteuning; de kwaliteit van de technologie zelf; zichtbaarheid, innovatie en impact in de sector; het klantenbestand en geografische bereik; en ten slotte grootte en groeipotentieel.

Emerge Education