Manpower herschikt merken op maat van wendbaarheid

20 januari 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Manpower herschikt merken op maat van wendbaarheid

ManpowerGroup herschikt wereldwijd zijn merken. Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux, ziet hoe bedrijven wendbaarder moeten inspelen op de nieuwe verwachtingen van klanten en hun personeel. Daarom zullen hun strategieën meer dan ooit moeten steunen op talent.

Concreet berust de nieuwe vereenvoudiging van het aanbod van ManpowerGroup, met zijn pakweg 600 medewerkers in België en Luxemburg, op vier merken:

  • Manpower voor de flexibiliteit en de personeelswerving,
  • Experis voor de digitale oplossingen,
  • Talent Solutions voor talentmanagement en
  • Jefferson Wells voor de implementering van gespecialiseerde oplossingen uitgevoerd door experten.

MyPath

De uitzendspecialist biedt nu ook opleiding aan zijn uitzendkrachten via zijn MyPath®-programma. Dat verzorgt trajecten voor de ontwikkeling van vaardigheden en loopbaanbeheer. "Het tekort aan arbeidskrachten blijft een dagelijkse realiteit en we willen bedrijven gekwalificeerde kandidaten toesturen en de wil om te leren in elke fase van de loopbaan stimuleren," aldus Philippe Lacroix.

Experis: de digitale transformatie

Experis ondersteunt organisaties bij hun digitale transformatie. De covidcrisis heeft het strategische belang van de digitalisering nog groter gemaakt, of het nu gaat om de ontwikkeling van automatisering, e-business of telewerken.

Dat verhoogt de vraag naar diensten en expertise op het vlak van cyberveiligheid, de cloud, beheer van de toepassingen en infrastructuren. Experis wil op deze behoeften inspelen door de mens centraal te stellen. Met zijn ‘Talent Multiplied’-aanpak stort Experis zich op de ontwikkeling van de vaardigheden van de it-spelers, die in dialoog moeten treden met alle bedrijfsfuncties, op alle niveaus. De technische knowhow groeit, maar het vermogen om samen te werken of te communiceren is net zo belangrijk geworden.

Talent Solutions: alle bedrijfsactiviteit op één lijn

ManpowerGroup brengt zijn gespecialiseerde diensten – RPO (Recruitment Process Outsourcing), TAPFIN-MSP (Managed Service Programs) en Right Management (Talent Management & Outplacement) – samen onder de merknaam Talent Solutions. Talent Solutions biedt oplossingen die de volledige talentcyclus bestrijken en die bedrijven helpen wendbaarder te worden.

Jefferson Wells: toegang tot een netwerk van experten

Nieuw voor de Belgische markt is Jefferson Wells™. Die mikt op de gespecialiseerde segmenten van de engineering, life sciences, financiën en human resources. De groep biedt oplossingen aan voor personeelswerving, consultancy en projectbeheer.

ManpowerGroup ziet een arbeidsmarkt die vooral in de gespecialiseerde segmenten, steeds meer gestructureerd zal worden op basis van projecten en rollen.