Privacyverklaring

House of HR organiseert op grote schaal AI-opleidingen

16 oktober 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Foto door Pavel Danilyuk - pexels

House of HR biedt sedert dit najaar intensieve AI-opleidingen voor eigen medewerkers. Vanaf januari krijgen ook klanten, uitzendkrachten en gedetacheerden de kans. House of HR heeft het over forse productiviteitswinst voor duizenden uitzendkrachten.

Voor de AI-opleidingen doet House of HR een beroep op EHSAL Management School. Ze bieden algemene kennis, maar tonen ook concreet hoe je specifieke AI-tools kunt gebruiken. Verder gaan ze ook in op mogelijke ethische en juridische problemen bij het gebruik van AI in een hr-omgeving.

Productiviteitswinst van 40 procent

Lieven Van Nieuwenhuyze, chief digital officer binnen House of HR, baseert zich op “recente studies” waaruit blijkt dat AI voor de doorsnee white collar job een gemiddelde productiviteitswinst oplevert van 40 procent. “De economische groei die dit met zich mee zal brengen, zou meer nieuwe banen creëren dan laten verdwijnen, maar er komt een snelle en abrupte shift aan. We hebben de morele verplichting om zowel onze eigen collega’s als onze uitzendkrachten hierop voor te bereiden. Ik kan me niet voorstellen dat bedrijven in onze sector dit soort opleidingen niet zouden organiseren.”

Photographer: JOKE EMMERECHTS

AI-opleidingen voor medewerkers én uitzendkrachten

Tijdens de opleiding leren medewerkers hoe ze AI kunnen gebruiken in hun job. Ze leren ook kritisch om te gaan met deze technologie. De opleiding waarschuwt voor de mogelijke gevaren en hoe daarmee om te gaan. Het bedrijf is al een hele tijd bezig met het integreren van AI-software in eigen systemen, dus de opleiding komt op het juiste moment.

De opleidingen zijn op 14 september van start gegaan en vinden plaats via interactieve streamingsessies met telkens een vijftigtal werknemers. House of HR heeft hier een professionele streamingstudio voor laten bouwen. Ondertussen hebben al meer dan 250 mensen de opleiding gevolgd. Tegen eind januari zullen dat er meer dan duizend zijn. Er worden met regelmaat vervolgopleidingen georganiseerd.

Iedereen mee

“Deze AI-opleidingen hebben niet alleen tot doel om mensen efficiënter te laten werken, maar zeker ook om aandacht te vestigen op mogelijke ethische en juridische gevaren. Dit is ontzettend belangrijk in ons domein. We willen ook voorkomen dat er voor bepaalde profielen een nog diepere digitale kloof ontstaat. Wie hier niet mee is, zal snel de toegang tot een groot stuk van de arbeidsmarkt verliezen. We hebben er alle belang bij dat dit niet gebeurt”, besluit Lieven Van Nieuwenhuyze.