Geert Van Conkelberge is nieuwe hr-directeur bij Cevora

12 januari 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Geert Van Conkelberge
Geert Van Conkelberge is nieuwe hr-directeur bij Cevora

Als nieuwe hr-directeur sedert januari 2022 treft Geert Van Conkelberge bij Cevora een organisatie aan die door twee heftige jaren is gegaan. Aan hem om de nieuwe situatie te stabiliseren en om de klant optimaal te servicen in een nieuwe realiteit postcovid.

“De impact van de pandemie op een opleidingsinstituut, het grootste in ons land, was uiteraard gigantisch,” zo vertelt de nieuwe hr-directeur: “Van de ene dag op de andere ging iedereen in lockdown en ontvingen wij gigantisch veel annulaties voor onze fysieke opleidingen. Dat ging als een schok door de organisatie en we moesten ons portfolio snel digitaliseren. We ontwikkelden in snel tempo veel nieuwe producten. Ondertussen professionaliseerden we ook intern sterk, ook door te digitaliseren. We bekeken hoe we ons breed portfolio aan klanten beter konden servicen.”

Dat kostte de voorbije twee jaar veel energie. “Vandaar dat ik zeker als eerste missie zal hebben om de rust wat te laten terugkeren in de sterk veranderde organisatie post covid. We bekijken nu of we de juiste talenten hebben, hoe we die kunnen behouden en verder ontwikkelen. Ik zal in eerste instantie goed kijken naar de interne organisatie om te zien of iedereen op de juiste plaats zit en of de verantwoordelijkheden duidelijk zijn,” aldus Geert Van Conkelberge.

Training en development zal nooit meer hetzelfde zijn. “We hebben ons productportfolio helemaal hertekend terwijl we allen van thuis werkten. Sommigen zaten in weinig comfortabele situaties met onder meer de zorg voor kinderen. Er is dus nood aan structuur en duidelijkheid.”

Een tweede aandachtspunt wordt de uitwerking van de nieuwe cao over opleiding 2022/2023 voor de leden van het paritair comité 200. Cevora zal nog een groter rol spelen voor paritair comité 200 omwille van de stijgende nood aan opleidingen. “De vertaling van die nieuwe vraag naar onze werking, wordt ook een prioritaire taak voor de komende maanden. Ik ben overtuigd dat onze ceo Olivier Lambert de geknipte persoon is om het directieteam hierin te begeleiden. Ik heb er alvast veel zin in!”

Geert Van Conkelberge was eerder hr-manager bij Telenet en hr director bij Lineas.