Privacyverklaring

De week van 27 september. WAT een blend

30 september 2021
Tekst
Jo Cobbaut

Experten en hr-professionals formuleren het steeds duidelijker: de optimale terugkeer naar kantoor gebeurt zo flexibel mogelijk en op maat van het individu. Eén aspect daarvan is dat de terugkeerders niet graag zullen inboeten op het vlak van technologische ondersteuning.

We hebben collectief een paar stappen vooruit gezet in het gebruik van instrumenten en we hebben onze werkritmes daarop afgesteld. Onbewust zijn we wellicht ook onze mobiliteit aan het heroverwegen. Technologie heeft haar plaats veroverd in onze werkervaring en in de blend tussen kantoor- en thuiswerk. Zeker uw jongste werknemers zullen verwachten dat hun terugkeer naar kantoor hen niet terugkatapulteert naar een minder bevredigende mix. We kunnen dat ook afleiden uit bevragingen van studenten; natuurlijk willen die terug naar de campus voor het sociaal contact, maar ze houden tegelijk vast aan hybride situaties om les te volgen, om te leren op eoegen tempo en om te communiceren met docenten en medestudenten. Ze verwachten dat ze vlot kunnen schakelen tussen thuis en de campus. Is uw werkplek daar klaar voor?

Hier zit ook een boodschap in voor onze overheden, die terecht een prioriteit maken van een hogere activiteitsgraad. Die activiteitsgraad optrekken wordt moeilijker naarmate ouderen en lager geschoolden verstoken blijven van een digitale leercurve. Digitale bemiddeling naar de arbeidsmarkt maakt maar kans als ook de moeilijkst toeleidbare groepen kunnen inpikken op dat kanaal.

De blend wordt een belangrijke bouwsteen voor de hybride toekomst. HR Tech volgende week kan u alvast inspireren.

· Werknemer verwacht kantooromgeving die hybride werken faciliteert

· Hybride werkvormen bieden kansen maar coördinatie is nodig

· Digitale inclusie mag niet achterblijven

· Student en docent vinden elkaar in de blend