Privacyverklaring

De switch van Nathalie Strynckx: “Een weekendje aan zee om de perfectie los te laten”

16 oktober 2023
Tekst
Patrick Verhoest

Nathalie Strynckx is voortaan hr-directeur bij de Willemen Groep. Zij zal er het hr-beleid uittekenen op groepsniveau. Dat moet de eenheid van de groep bevestigen op het vlak van rekrutering, opleiding en verloning. Tegelijk wil ze respect tonen voor de eigenheid van de onderdelen.

Nadat de opdracht van Nathalie Strynckx bij Econocom Belux gestopt was, werd ze gecontacteerd door een headhunter. De voorgestelde switch naar Willemen betekende voor haar een nieuwe sector, een mix van arbeiders en bedienden en een groter bedrijf: “De grote, overkoepelende verantwoordelijkheid leek me de ideale uitdaging. Goed ook om mezelf te strectchen en me uit mijn comfortzone te halen.”

Eenheid in diversiteit

Na de komst van de nieuwe ceo Marc Jonckheere is het tijd om op vlak van hr de krijtlijnen van de toekomst uit te schrijven. Belangrijk wordt de balans te vinden tussen de kracht van de groep – die ondertussen meer dan tweeduizend medewerkers telt – en het respect voor de diversiteit binnen de groep.

De groep bevat onder meer het van de wegenwerken bekende Willemen Infra. Bij de bouwafdeling, die een samensmelting is van diverse bedrijven, is Franki wellicht de meest gekende.

Droomscenario’s

De organisatie bestaat uit een aantal opgekochte bedrijven, die een tijdlang maximale autonomie behielden. Vandaag wil de directie naar een uniform beleid dat rekening houdt met de diversiteit, legt Nathalie Strynckx uit. “Iedereen weet dat de wegenbouw en bouw twee verschillende metiers zijn. Daarbinnen is het de kunst de juiste mensen aan te trekken. Zo is het beroep van ingenieur – voornamelijk bouwkunde - voor ons belangrijk. We hebben heel wat droomscenario’s aan te bieden aan jonge starters die in deze sector en voor dit Belgische familiebedrijf willen werken. Het is iets om trots op te zijn.”

Opdracht

Voor haar switch naar Willemen rekent Nathalie Strynckx op een hr-team van zo’n vijfentwintig medewerkers. Het betreft een groot team dat verspreid werkt over ons land. Vooral de arbeiders in de bouw zorgen voor veel administratie.

In een omgeving waarbinnen het moeilijk is mensen te vinden, wil de nieuwe hr-directeur de bestaande medewerkers constant verder laten ontwikkelen: “Wat je vandaag kent, is wellicht morgen niet meer van tel. Dat geldt overigens ook voor mezelf. Mijn voordeel is dat ik alle functies binnen hr heb gedaan en ik weet welke vragen ik moet stellen. Ik ben echt geïnteresseerd in hoe medewerkers en organisatie samen resultaten kunnen halen. Ik vertrek daarvoor vanuit een goede kennis en begrip van de business. Vanuit hun problemen wil ik hr-oplossingen bieden. Ik wil sense of belonging en een mindset van continuïteit creëren.”

Perfectie

Over haar welzijn is Nathalie Strynckx duidelijk: alles begint bij haar tweeling. Dat is haar eerste prioriteit. Toch is welzijn een belangrijk aandachtspunt. “Ik ben gedreven om goed en professioneel werk af te leveren. Mijn eigen werk-levenbalans is wel een aandachtspunt. Het enige wat helpt, is de perfectie los te laten. Ik zwem en loop, maar vooral weekends aan zee maken mijn hoofd leeg. Alleen al naar de zee kijken, helpt me bij mijn positieven te komen. Omdat ik veel energie heb en de dingen vooruit wil stuwen, moet ik af en toe getemperd worden. Gelukkig zijn er genoeg mensen in mijn leven die me erop wijzen als ik dreig mezelf voorbij te lopen..”