Privacyverklaring

Baltamedewerkers ambassadeurs voor wervingscampagne

29 oktober 2019
Tekst
Jo Cobbaut

Tapijtfabrikant Balta lanceert een rekruteringscampagne die vertrekt van de energie van de eigen werknemers. Die worden enthousiaste ambassadeurs voor nieuwkomers en belichamen de idee van groeien en carrière maken.

Op het hoofdkantoor in Sint-Baafs-Vijve wil Balta vacatures invullen voor verschillende functies. Balta zet eigen medewerkers in als inspiratiebron voor de campagne. Kris Willaert, hr-director bij Balta, stelt dat er geen betere inspiratiebron bestaat voor zo'n rekruteringscampagne dan de eigen medewerkers die hun carrière momenteel uitbouwen bij Balta. "Zij weten als geen ander dat je binnen onze onderneming mooie loopbaanmogelijkheden hebt. Een overweldigend aantal werknemers uit verschillende afdelingen van ons bedrijf waren zeer enthousiast om mee te werken aan de campagne en zichzelf een nieuwe look te geven met een blits tapijtkapsel.”

Grow your talent

Vandaar het uithangbord van de nieuwe campagne: een opvallende banner aan de gevel van de Baltaweverij in Waregem, met daarop portretten van medewerkers in hippe blauwe kapsels. Speciaal voor de campagne werd er ook een jobsite ontwikkeld: baltajobs.be Met kuiven, hanenkammen, baarden en bobs zet de ‘Grow your talent’-campagne de verschillende carrièremogelijkheden bij Balta in de kijker.

Omdat Balta een nieuwe talentvolle generatie wil aantrekken, heeft het bedrijf een online toepassing ontwikkeld waarmee je een foto kunt uploaden en jezelf een prachtig blauw ‘bouffant’ kapsel kunt geven. De leuke, interactieve tool wordt gehost op de nieuwe jobsite, waar je de vacatures kunt bekijken en meteen kunt solliciteren.

Balta produceert textiel vloerbekleding en verkoopt zijn producten in meer dan 130 landen wereldwijd. Er werken bijna 4.000 medewerkers in tien productievestigingen en in distributiecentra in België, Turkije en de Verenigde Staten.