Privacyverklaring

Annemieke Coveliers wordt People & Organisation Development Manager bij oona

10 februari 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
oona

oona telt meer dan 50 werknemers en het communicatiebureau vindt het nu tijd voor een Manager People & Development. Annemieke Coveliers zal de organisatieontwikkeling voortaan in goede banen leiden.

Annemieke leerde de kneepjes van het vak als HR Partner bij Mercuri Urval, een internationaal hr-adviesbureau. Ze leidde strategische workshops voor multinationals in de haven van Antwerpen en gaf advies rond leiderschap en rekrutering voor tech start-ups. Toch miste ze iets. “Als consultant blijf je een externe raadgever en zie je niet het uiteindelijke resultaat van alle nieuwe initiatieven.” Het was tijd om aan de andere kant van de tafel plaats te nemen.

Plannen voor de toekomst

Bij human resources denken mensen vaak aan iemand die rekruteert, de lonen uitbetaalt en puzzelt aan de vakantieplanning van de werknemers. Maar eigenlijk is het plannen maken voor de toekomst. Annemieke ziet hr niet als ‘ondersteuning’: “Ik beschouw het als een onderdeel van de activiteiten. Mijn officiële jobtitel bij oona is People and Organisation Development Manager. Het is een mondvol, maar het dekt wel de lading.”

Succesvol zijn en gelukkig zijn, dat zijn twee verschillende dingen

Hét buzzword de dag van vandaag is leiderschap. Niet in de betekenis van manager, maar als een set vaardigheden die iedereen kan inzetten om een team te laten groeien. Puttend uit de filosofie ontwikkeld door Dr. Karen Wouters en de Antwerp Management School, beaamt Annemieke dit. Als je iets wilt weten, moet je eerst luisteren. Zo zal je snel ontdekken dat het inderdaad over vaardigheden gaat, niet over profielen en Master-opleidingen. Succesvol zijn en gelukkig zijn, dat zijn twee verschillende dingen.”

De eeuwige jeugd van oona

Werner De Smet, ceo bij oona, kijkt uit onaar de samenwerking, want voor kwaliteit ben je afhankelijk van mensen. “De gemiddelde leeftijd van ons personeel is ongeveer 27 jaar. Dat is zeer jong, wat normaal is als je aansluiting zoekt bij Gen Z en millennials. We zoeken altijd nieuwe inzichten zodat er niet enkel stemmen klinken uit de directiekamer.”

Dit betekent ook dat de meeste werknemers bij oona op een leeftijd zijn waar ze volop hun persoonlijk pad uitstippelen en ze nog vele richtingen uit kunnen. “Een toegewijde manager zoals Annemieke is de juiste persoon in hr om de structuur op te bouwen die we nodig hebben. Ik hoorde dat ze bij oona nog steeds die start-upvibe voelt, zelfs al hebben we meer dan 50 mensen in ons team. Ik vind dat een compliment. Misschien zijn we ook wel de eeuwige start-up!”

Over Annemieke

Annemieke Coveliers begon haar carrière in 2013 bij Mercuri Urval. Als HR business consultant met een bijkomende Master in de psychologie hielp ze kleine en grote organisaties om hun strategieën om te zetten in capaciteitsbehoeften. Ze ondersteunde er de rekrutering, het behoud en de ontwikkeling van talent. Zij beschouwt dit als de perfecte combinatie van de zakenwereld en de psychologie.