Yumi Ng Yumi Ng, Hr-director EMEA Terumo
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Wouter Van Vaerenberg

Doe eens iets anders

1 juni 2021
Je moet creëren wat werkt voor jou
Hier op de luchthaven tref je me regelmatig aan. Ik pendel tussen België en Spanje waar mijn gezin woont. In mijn regionale hr-rol is continue fysieke aanwezigheid op het hoofdkantoor geen must. Met vertrouwen en goede wederzijdse afspraken kom je oneindig ver. Veel bedrijven evolueren van een cultuur waar het kantoor centraal staat naar een hybride werkorganisatie. Het zijn boeiende tijden voor hr: hoe vinden we wereldwijd talent, onboarden we nieuwe medewerkers en behouden we sterke connecties?

Hier op de luchthaven tref je me regelmatig aan. Ik pendel tussen België en Spanje waar mijn gezin woont. In mijn regionale hr-rol is continue fysieke aanwezigheid op het hoofdkantoor geen must. Met vertrouwen en goede wederzijdse afspraken kom je oneindig ver.

De integratie van werk en leven wordt belangrijker. Individuele behoeften en voorkeuren verschillen. Om optimaal te functioneren, organiseer je het leven op de manier die bij jou past, met wederzijdse flexibiliteit van werkgever en werknemer. Focus op output en resultaat. Ik werkte in het verleden voor start-ups, multinationals, als freelancer en nam ook tijd voor mezelf, mijn gezin en reizen. Zonder Groot Plan. Je moet creëren wat werkt voor jou. Nu kriebelde het opnieuw om voor een grote internationale organisatie te werken.

Ik tref bij Terumo verschillende culturen en nationaliteiten. Ik hou van de openheid, de diversiteit en de sfeer van respect die er heerst. Als organisatie moet je gaan daar waar je het talent vindt. Net zoals ik ook ga waar de uitdaging zit. Ik woonde bijvoorbeeld met het gezin een tijdje in Boedapest. Toen was dat mijn droomjob, dus ik verhuisde.

Mijn expertise ligt in het hr-vakdomein, maar de eerste drie jaar van mijn carrière had ik een commerciële job. Die episode heeft me gevormd. Ik raad het elke hr- professional aan: doe tijdens je loopbaan eens iets anders. Het biedt je een spiegel op hr. In onze hr-community zijn we soms te veel met onszelf of hr-trends bezig. Het draait niet om ons, wel om de organisatie en de medewerkers.

In mijn notaboekje pen ik ervaringen en observaties neer. Zo reflecteer ik over hoe we als hr onze geloofwaardigheid en toegevoegde waarde bij de business versterken. Over hoe we leiderschap opnemen. Om een goede leider te zijn, moet je durven tegengas te geven en moedig te zijn. Dat de loonkloof bijvoorbeeld in 2021 nog bestaat, is onwezenlijk: in hr werken nochtans veel vrouwen, compensation & benefits behoort toch tot onze verantwoordelijkheid?

In hr moet je de moeilijke gesprekken durven aan te gaan, ook met het topmanagement. Eigen ethiek en integriteit zijn cruciaal. Ik wil elke dag bewust kiezen voor een organisatie met heel mijn zijn. Zoiets heet passie.