Privacyverklaring

Fietsleasing voor jouw HR-beleid: een interessant extralegaal voordeel?

11 december 2023
Tekst
Partner Content

Fietsleasing: misschien zag je het al eens passeren of hoorde je er iemand over praten. Het is dan ook een hot topic bij werkgevers en HR-verantwoordelijken. In een tijdperk waar duurzaamheid en gezondheid centraal staan en parkeerproblemen en files de overhand nemen, biedt fietsleasing voor veel bedrijven de ideale mobiliteitsoplossing. Zo getuigt ook Kirby Van Laere, HR-manager bij Vlerick Business School: “Fietsen heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid, is goed voor de planeet én qua mobiliteitsoplossing voor het woon-werkverkeer is het vaak een ideale oplossing.”

Wat houdt dat dan precies in, die fietsleasing?

Bedrijven kiezen niet alleen voor fietsleasing omdat het duurzaam is, het is ook een manier om je werknemers beter te verlonen. Meer nog, het is één van de meest gekozen initiatieven om aan loonoptimalisatie te doen.

Het werkt als volgt: het loon van je werknemers wordt geflexibiliseerd. Vaak ruilt de werknemer daarbij een deel van het brutoloon, de eindejaarspremie, bonussen of vakantiedagen in voor het gebruik van een fiets naar keuze. Een fiets leasen is voor de werknemers tot wel 40% goedkoper dan een privéaankoop.

“Wat fietsleasing voor veel bedrijven interessant maakt, is dat het een budgetneutraal initiatief is. Het kost bedrijven niets, en toch verwezenlijken ze via fietsleasing loonoptimalisatie voor hun werknemers.”

Voor jou als werkgever of HR-verantwoordelijke is fietsleasing een budgetneutraal initiatief. En dat kunnen bedrijven wel smaken, vertelt Geert De Rycke, CEO van o2o Bicycle Leasing: “Wat fietsleasing voor veel bedrijven interessant maakt, is dat het een budgetneutraal initiatief is. Het kost bedrijven niets, en toch verwezenlijken ze via fietsleasing loonoptimalisatie voor hun werknemers.”

Hongerig naar meer details? In deze whitepaper ontdek je alles over fietsleasing.

De invloed van fietsleasing op jouw HR-beleid

Goed, via fietsleasing doe je aan loonoptimalisatie op een budgetneutrale manier, what’s new? Naast flexibel verlonen op een budgetneutrale manier, biedt fietsleasing nog heel wat andere voordelen die maken dat het zo’n populair extralegaal voordeel is.

  • Het draagt bij aan je duurzaamheidsscore en klimaatdoelstellingen.
  • Je bespaart op auto-en parkeerkosten.
  • Werknemers blijven gelukkig én gezond.
  • Je hebt een extra troef in de war on talent.
  • Je zorgt voor retentie van werknemers.

“Voor OTA betekent fietsleasing heel weinig extra workload met de uitgebreide automatisatie. Want bij o2o Bicycle Leasing nemen de tools de administratie van HR zoveel mogelijk uit handen: van aanvraag tot facturatie, alles loopt gesmeerd.”

Amper administratie en zorgeloos leasen met de juiste partner

Bij o2o Bicycle Leasing zetten we keihard in op de ontzorging van HR-medewerkers via geautomatiseerde administratie en verregaande integratietools. “Voor OTA betekent fietsleasing heel weinig extra workload met de uitgebreide automatisatie. Want bij o2o Bicycle Leasing nemen de tools de administratie van HR zoveel mogelijk uit handen: van aanvraag tot facturatie, alles loopt gesmeerd,” aldus Reno Van Impe van OTA Insight.

Een ander aspect waar veel van onze klanten enthousiast over zijn, zijn onze gebruiksvriendelijke en intuïtieve tools en het geïntegreerde platform. Alle tools zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor je weinig tijd verliest en heel efficiënt werkt. Maar ook ons uitgebreid netwerk van meer dan 1.100 fietshandelaars en de keuze uit meer dan 2000 fietsmerken worden vaak enthousiast onthaald.

Start je fietsleaseverhaal met o2o Bicycle Leasing

Is fietsleasing een interessant extralegaal voordeel? Absoluut, we zijn misschien biased, maar het steeds groeiend aantal bedrijven dat voor fietsleasing kiest, spreekt voor zich. Wil je meer weten over fietsleasing? In onze whitepaper vind je rekenvoorbeelden, gebruikerservaringen en heel wat informatie over fietsleasing.