Annelies Daenen, Hr-directeur Heilig Hartziekenhuis Lier Annelies Daenen, Hr-directeur Heilig Hartziekenhuis Lier
Tekst
Melanie De Vrieze
Beeld
Wouter van vaerenbergh

Vertragen in de natuur

1 oktober 2019
Door in de tuin te werken, maak ik mijn geest vrij

Ik geloof sterk in zowel de kracht van een individu, als in de complementariteit van een team. Wanneer je individuen samen plaatst en inzet op hun sterktes, raak je ver als familie, sportclub en organisatie.

Ik geloof sterk in zowel de kracht van een individu, als in de complementariteit van een team. Wanneer je individuen samen plaatst en inzet op hun sterktes, raak je ver als familie, sportclub en organisatie. Eenieders talenten aanboren en zo optimaal mogelijk ontwikkelen, dat streef ik na voor zowel “mezelf en de mijnen” als voor alle werknemers in onze organisatie.

Accountability, in de betekenis van verantwoordelijkheidsgevoel, vind ik een belangrijke waarde. We zijn hier niet zomaar op de wereld. We moeten iets doen met wat ons is gegeven: waarvoor sta ik, wat kan ik beter of anders doen, hoe kan ik mensen in mijn omgeving helpen om hun rol beter te vervullen? Als een team met die ‘mindset’ samenwerkt, ontstaat er magie. Dat kan alleen door echte connecties te leggen met anderen en op een authentieke manier te communiceren en samen te werken.

Als bijna-vijftiger heb ik al heel wat kilometers op de teller staan in het omhooghouden van verschillende ‘work-lifeballen’. Daardoor sta ik misschien soms te weinig bewust stil bij wat mij passioneert en energie geeft. Ik doe heel graag wat ik doe en zonder mijn werk zou ik niet zijn wie ik ben. Mijn gezin, vrienden, familie en hobby’s houden me in balans. Ook vertragen in de natuur is belangrijk: door in de tuin te werken, te lopen, te wandelen en met mijn koersfiets te rijden, maak ik mijn geest vrij.

Er zijn zoveel mensen die me dagelijks inspireren, door wat ze doen, zeggen of gewoon door wie ze zijn. En dit ongeacht wie het is: een goeroe uit de hr-wereld, iemand van onze schoonmaakploeg of zelfs een voorbijganger op straat.

Van job veranderen binnen de bedrijven waar ik voorheen werkte, gebeurde veeleer organisch. Wanneer ik tussen organisaties switchte, werd ik altijd door nieuwsgierigheid gedreven. Een kantelmoment was mijn recente overstap van een corporate omgeving (Agfa) naar een sector met een grote maatschappelijke relevantie, het Heilig Hartziekenhuis in Lier. Omdat ik op zoek was naar een job met meer ‘purpose’, heb ik zelfs loon ingeleverd. Mijn huidige rol is zowel strategisch als operationeel van aard. De rol die hr speelt in een ziekenhuis is uitgepuurder en essentiëler dan in een corporateomgeving, omwille van de uitdagingen die de sector kent, in combinatie met de schaarste aan middelen en budgetten.

Het verlies van ons zoontje in 2005 was een van die momenten waarop het leven hard toeslaat. De manier waarop we dit verlies als koppel en als gezin hebben verwerkt, mede dankzij de steun van onze omgeving, sterkte me in mijn geloof in de kracht van datzelfde leven.