Wim De Wit Wim De Wit, HR-manager Parker
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Wouter Van Vaerenbergh

Mikken, falen, leiden

3 juni 2019
Doelgericht zijn en grenzen stellen, gaan hand in hand
De chemie in een basketbalteam, daar doe ik het voor. Met oefening, toewijding, teamgeest en coaching kom je heel ver. Soms verder dan met één supertalent. Zoals HR dat doet in een bedrijf: voorzien in de juiste beloningen en performantietools, maar ook bekijken wat je als organisatie met gemiste kansen doet. Een medewerker die uitvalt of ontslag neemt bijvoorbeeld, hoe ga je daarmee om als team?

Michael Jordan is een jeugdidool. Ik beleefde zijn op- en neergang. Zijn werkethiek en focus blijven een inspiratiebron. Michael was een echte leider: intrinsiek mijlenver de meest getalenteerde, en toch spelen volgens het principe dat je een wedstrijd nooit alleen wint. En hij durfde zich kwetsbaar opstellen. Jordan miste in zijn carrière 26 beslissende wedstrijdworpen, maar zijn leervermogen en veerkracht maakten hem succesvol.

Basketten doet me heropleven. De vriendschapsbanden zijn onverwoestbaar. We vormen een familieclub. Iedereen zorgt voor iedereen. Ook in mijn HR-rol breng ik de zorg voor anderen binnen in de organisatie. Ik help mensen hun grenzen leren kennen en respecteren. Zodat ze hun talenten ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven. Hoe? Ik ga mild om met verwachte overuren bijvoorbeeld. Of we laten medewerkers meer dan alleen geïsoleerde taken uitvoeren dankzij de techniek van value stream mapping.

Als gezonde afwisseling doe ik aan yoga en trailrunning in de wilde natuur. Dat zijn verhalen van individueel met jezelf aan de slag gaan. Niet wollig, wel geconcentreerd en evenwichtig. Yin en yang. Jezelf goed kennen, is een voorwaarde om te slagen. Daarom gaat doelgerichtheid voor mij hand in hand met grenzen stellen. Doe waar je je goed bij voelt en handel naar vermogen. Jezelf forceren leidt tot stilstand en blessures. Zoals twee trailruns in zeven dagen of een te snelle handstand in de yogatraining.

Authenticiteit beschouw ik als een persoonlijke waarde. Ik ben als HR-manager, papa, echtgenoot, vriend en sporter te allen tijde dezelfde mens. De verantwoordelijkheid is telkens anders, maar het kost me nauwelijks moeite om te switchen tussen de verschillende rollen. Zo lukt het me om in elke context talenten te ontdekken en er mee voor te zorgen dat ze blijven groeien. De bestseller ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey blijft een prima houvast. De geïllustreerde kinderversie van het boek schonken we zelfs met plezier als cadeautje aan onze twee dochters.