Zo overwin je de Talent Challenge

19 oktober 2020
Tekst
Partner Content
Zo overwin je de Talent Challenge

De arbeidsmarkt krimpt en groeit, maar er is altijd één uitdaging: er zijn niet genoeg getalenteerde werknemers voor hooggekwalificeerde functies. HR-organisaties hebben twee keuzes. Ze kunnen in hetzelfde kleine vijvertje naar dezelfde felbegeerde werknemers blijven vissen, óf ze richten hun blik naar binnen. Want ook daar is genoeg talent te vinden, als je het maar koestert.

Intern talent management staat of valt met planning. Om het huidige personeelsbestand efficiënter te benutten, moet je inzicht krijgen in het verschil tussen vraag en aanbod daarin, en vervolgens plannen maken voor de huidige én toekomstig benodigde vaardigheden. Alleen door op deze datagedreven manier naar je organisatie te kijken, kun je het fundament leggen voor een intern flexibele samenstelling van werknemers.

Deze planning is maar het begin. Om de intern aanwezige vaardigheden te cultiveren en je werknemers nieuwe vaardigheden bij te brengen, is meer nodig. Wat? Dat lees je in het Workday e-book “Strategieën voor de Talent Challenge”. Ontdek hoe jouw organisatie optimaal het aanwezige talent kan benutten én behouden.

Download het gratis e-book hier.