Werknemers willen graag tijdelijk elders aan de slag

3 november 2020
Tekst
Partner Content
Werknemers willen graag tijdelijk elders aan de slag

Twee op drie werknemers willen graag tijdelijk anders aan de slag wanneer dat nodig zou zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Acerta bij 2.000 werknemers. Goed nieuws, want het principe van ‘werknemers delen’ heeft heel wat potentieel in deze coronatijden. Werknemers zouden bijvoorbeeld kunnen inspringen in de zorgsector, waar er momenteel handen te kort zijn. Of ze kunnen bedrijven versterken die een stijgende vraag aan diensten of producten hebben.

Onder voorwaarden

Tijdelijk elders aan de slag gaan? Werknemers zijn er wel voor te vinden. Vooral wanneer hun bedrijf in financiële moeilijkheden zit, of wanneer andere sectoren nood hebben aan extra werkkrachten. Maar er zijn ook andere motivaties, zoals nieuwe dingen leren en een bore-out vermijden. Toch hebben ze ook voorwaarden. Ze willen bijvoorbeeld hun loon- en arbeidsvoorwaarden van hun oorspronkelijke werkgever behouden. Bovendien willen ze de zekerheid dat ze op termijn kunnen terugkeren naar hun eerste werkgever.

Niet alleen werknemers, maar ook werkgevers staan trouwens open voor het principe van ‘werknemers delen’. Uit een bevraging blijkt dat 40% van de werkgevers bereid is om werknemers tijdelijk elders in te zetten. Toch als de praktische zaken goed doorsproken worden en de administratieve drempels overwonnen zijn.

Vooral werknemers uit getroffen sectoren

Opvallend is dat het vooral de werknemers zijn uit sectoren die zwaar getroffen zijn (door het coronavirus), die in een dergelijk project willen stappen. Niet geheel onlogisch, want de toekomst is voor hen onzeker. Het feit dat ze in een ander bedrijf aan de slag zouden kunnen gaan, geeft voor hen perspectief op de toekomst en wat mentale rust.

Deelplatform Bridge

Via het deelplatform Bridge wil Acerta de brug slaan tussen bedrijven en organisaties, zodat werknemers gemakkelijk en juridisch sluitend in een andere organisatie aan de slag kunnen. De economie heeft er immers baat bij dat zoveel mogelijk mensen op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen blijven.

Ontdek het deelplatform Bridge

Via Bridge kan je tijdelijk je personeel elders tewerkstellen of net profielen vinden die je werkdruk tijdelijk helpen te verlagen. Bridge van Acerta geeft je zo de kans flexibel in te spelen op de huidige situatie van je organisatie.

Ontdek Bridge of bekijk het webinar over het delen van werknemers.