Privacyverklaring

Werknemer verwacht kantooromgeving die hybride werken goed faciliteert

30 september 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Barco

Europese werknemers verwachten bij hun terugkeer een kantooromgeving die een hoog niveau van hybride werken ondersteunt. Videoconferentie-technologie hoort daar zeker bij. Maar lang niet alle werkgevers pikken dit signaal op.

Barco liet onderzoeken wat werknemers verwachten van de werkplek in een hybride werkmodel. Qua technologie vinden werknemers videoconferentie-apparatuur de belangrijke investeringsvoorkeur, waarbij 47% van de Europese respondenten het bovenaan hun verlanglijstje voor hybride werken plaatsten. Bovendien was 72% van de respondenten het ermee eens dat alle vergaderruimten moeten worden uitgerust met videoconferentie-technologie.

De volledige resultaten van de bevindingen omvatten:

  • 72% van de Europese bedienden vindt dat alle vergaderruimtes moeten worden uitgerust met videoconferentie-technologie
  • 41% van de Europese bedienden klaagt dat hun bedrijf geen prioriteit geeft aan de investeringen die nodig zijn voor beter hybride werken
  • 47% van de Europese bedienden wil dat hun werkgever investeert in apparatuur voor videoconferenties, bv. camera's en luidsprekers
  • 40% wil draadloze technologie voor vergaderruimtes
  • 32% wil aanraakschermen
  • 29% wil technologie die hen in staat stelt hun laptop te gebruiken als commandocentrum voor vergaderingen

Lieven Bertier, Segment Marketing Director for Meeting Experience bij Barco, ziet het helemaal zitten. Hij twijfelt er niet aan dat Europese werknemers een kantoorruimte willen die een bepaald niveau van hybride werken mogelijk maakt. Bijna de helft van de Europese respondenten beschouwt AV-apparatuur immers als hun topprioriteit.

Collaboratieve ervaring

Werknemers die terugkeren naar kantoor, zullen ongetwijfeld dezelfde probleemloze en collaboratieve ervaring verwachten die ze op afstand hebben ontdekt. Als dat niet lukt, zullen werknemers zich afvragen waarom ze eigenlijk weer naar kantoor zouden terugkeren. “Aangezien 41% van de Europese werknemers van mening is dat hun werkgevers hun gevraagde investeringen niet als een prioriteit zien, wordt het tijd dat bedrijven naar hen luisteren."