Waarom is een plug-in hybride interessant voor uw bedrijf?

7 juni 2021
Tekst
Partner Content
Waarom is een plug-in hybride interessant voor uw bedrijf?

Als HR-verantwoordelijke is het belangrijk dat u voor de juiste bedrijfswagens kiest. Wagens die én kostefficiënt zijn én waar uw medewerkers graag mee rijden. Wel, daarom is een Plug-In hybride ideaal. Maar waarom precies? Welke voordelen brengt het met zich mee? En wat is dat nu eigenlijk ‘Plug-In hybride’?

Plug-in hybride, wat is dat?

Een plug-in hybride auto heeft 2 motoren: een benzine en een elektro die gevoed wordt door een batterij. De elektromotor laadt u makkelijk op in een stopcontact, Wallbox of laadstation. De 2 motoren kunnen samen of apart werken. Zolang de snelheid en omgeving het toelaten, rijdt de auto puur elektrisch. Maar bij sterke acceleraties of hoge snelheden zorgt de benzinemotor voor extra vermogen. Is de batterij volledig ontladen? Dan start de benzinemotor automatisch. Ondertussen kan de batterij van de elektromotor bijgeladen worden!

Fiscaal voordelig

Wist u dat u van interessante fiscale voordelen geniet als u plug-in hybride wagens opneemt in uw fleet? Ze bieden namelijk een jaarlijks bruto voordeel alle aard (VAA) voor werknemers en een maximale fiscale aftrek van 100% voor bedrijven in combinatie met een minimale CO2-bijdrage. Plug-in hybride auto's hebben ook recht op een interessant belastingtarief in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Extra voordelen van Volkswagen

Kiest u voor de hybridemodellen van Volkswagen? Dan geniet u van nog meer voordelen. Er zijn namelijk meer dan 100 Volkswagen-dealers in België die de juiste laadinfrastructuur en kennis hebben om HR te helpen hun fleet elektrischer te maken. Daarnaast biedt D’Ieteren Groep een extra service: EDI. Dat is een totaalpakket waarbij ze slimme advisen geven over laadinfrastuctuur, maar ook laadstations kunnen komen installeren thuis en op kantoor.

Ruim aanbod hybridewagens

Bij Volkswagen vindt u sowieso Plug-in hybridewagens waar uw werknemers graag mee rijden. Want het aanbod is enorm uitgebreid.

Golf eHybrid en Golf GTE
U kan kiezen tussen 2 Golf plug-in hybride motorisaties met een verschillend karakter. De Golf eHybrid legt de nadruk op rijcomfort en optimaliseert de elektrische actieradius. De Golf GTE is dan weer gericht op sportieve rijeigenschappen en biedt vernieuwende rijsensaties dankzij het systeemvermogen van 245 pk.

Tiguan eHybrid
Een combinatie van alle kwaliteiten van de Tiguan en een indrukwekkende brandstofbesparing. Dankzij de E-Mode rijstand rijdt hij over een afstand van 50 kilometer puur elektrisch. Hij haalt een elektrische maximumsnelheid van 130 km/u.

Passat GTE en Passat Variant GTE
De Passat GTE combineert stijl en comfort met de modernste technologie, dat geldt ook voor de Variant. De 218 pk plug-in hybride motor heeft een elektrisch rijbereik van 55 kilometer. De slanke en elegante koetswerklijnen worden versterkt door specifieke elementen die de exclusiviteit van deze motorisatie benadrukken, zoals de specifieke LED-lichtsignatuur.

Arteon eHybrid en Arteon Shooting Brake eHybrid
De Volkswagen Arteon wordt aangeboden als eHybrid met een plug-in hybride motorisatie. Deze vernieuwende aandrijving is er ook in de recent gelanceerde Shooting Brake koetswerkversie. In beide modellen heeft de motor 218 pk. De elektrische actieradius volstaat om het dagelijkse woon-werkverkeer af te leggen in stijl en met respect voor het milieu.

Iets voor uw bedrijf?

Zo ziet u maar. Keuze genoeg uit de verschillende Plug-in hybridemodellen. Wilt u ook fiscale voordelen voor uw bedrijf én uw werknemers blij maken? Contacteer de Volkswagen concessiehouder van uw buurt of vind meer info op www.volkswagen.be

Meer in het topic: fleet