VRT aantrekkelijkste werkgever

13 mei 2022
VRT aantrekkelijkste werkgever

De VRT is verkozen tot aantrekkelijkste werkgever in België. Van iedereen die het bedrijf kent, zegt de helft dat ze er (heel) graag zouden willen werken. VRT haalt het voor Pfizer en Mediahuis. In de social profit (exclusief zorgsector) komt Handicap International als aantrekkelijkste uit de bus, voor de universiteiten van Antwerpen en Leuven.

Dat zegt hr-dienstverlener Randstad, die al voor de 22ste keer awards uitreikt aan bedrijven en hun employer brands op basis van eigen onderzoek. In de 22ste editie haalt VRT het dus voor Pfizer en Mediahuis. Met DPG Media op de vierde plaats noteren drie mediabedrijven in de top vier. 51% van de respondenten die VRT kennen, zouden er graag tot heel graag willen werken.

De VRT is één van de succesrijkste bedrijven in de geschiedenis van de randstad employer brand. In 2003 strandde het bedrijf op de tweede plaats, net na Pfizer. Deze keer eindigt Pfizer dus tweede. De VRT is het negende bedrijf dat de Randstad Award wint na IBM, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, GlaxoSmithkline, Bayer, Techspace Aero, Jan De Nul en Deme.

Op nummer vijf haalt Colruyt Group met 47% de hoogste score ooit. Hetzelfde geldt voor de Nationale Bank op de zesde plaats. UCB, Coca-Cola, Multipharma en Tui vervolledigen de top tien.

“We doen veel inspanningen om talent kansen te geven, om vol ambitie naar de toekomst te kijken en nog beter in te spelen op de wensen van onze gebruikers. Zoals iedereen intussen weet, werken we volop aan een transformatie om nog meer de publieke omroep van alle Vlamingen en Brusselaars te worden. Deze award is het resultaat van het werk van vele medewerkers in de VRT om elke dag het beste van zichzelf te geven en die passie ook uit te stralen. Dit wil duidelijk zeggen dat heel veel mediagebruikers ons media-aanbod van iedere dag zo erg appreciëren dat ze deel willen uitmaken van ons team. Dat is bijzonder fijn om vast te stellen”,  klinkt het bij Frederik Delaplace, ceo bij VRT.

Meer over VRT en zijn personeelsbeleid in ons gesprek met Karen Donders - Bottom-up veranderingen doorvoeren, heeft duurzamer effect