Privacyverklaring

Voor jonge twintigers moet het werk ook wat zinvol zijn

19 april 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Foto door Chinmay Singh via Pexels

De helft van de twintigers die momenteel actief zijn op de arbeidsmarkt, overweegt om zijn huidige job op te geven en aan de slag te gaan in een totaal andere sector. De coronacrisis heeft hierin een belangrijke rol gespeeld.

Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Acerta bij meer dan 2.000 werkende Belgen. “Steeds meer Belgen, en dan vooral jongeren, willen meer motivatie uit hun job halen en gaan op zoek naar zinvol werk”, zo concludeert Acerta.

Een corona-effect

Een echte ‘Great Resignation’ zien we niet op onze arbeidsmarkt, mede door de hoge inflatie en economische onzekerheid. Toch overweegt één op de drie werkende Belgen om van job én van sector te veranderen. Bij de helft van de werknemers spelen het verplichte thuiswerk en de tijdelijke werkloosheid tijdens de coronacrisis mee in de wens om hun carrière over een andere boeg te gooien.

Een carrièreswitch: ja of neen, waarom en welke is de rol van corona?Figuur 1:

Opvallend: vooral jongeren denken aan een volledige carrièreswitch. De helft van de twintigers overweegt om een job te beginnen in een andere sector. Bij de andere leeftijdsgroepen daalt die wens naarmate de leeftijd toeneemt.

De helft van Belgen zoekt meer zinvol werk

Welke zijn de factoren die werknemers zouden overtuigen om over te stappen naar een andere sector? In de eerste plaats wil de Belg meer zinvol werk doen (48%). In de tweede plaats overwegen mensen een carrièreswitch als die zicht geeft op een betere balans tussen werk en privé (44%). En in de derde plaats zouden ze wel van sector durven te veranderen als daar een beter loon aan vasthangt (42%).

Jochen Bessemans, hr-expert bij Acerta Consult, concludeert alvast dat bedrijven maar beter kunnen inzetten op zinvol werk: “Duidelijkheid over de missie van de organisatie staat daarbij centraal.” Medewerkers willen uitmaken of die strookt met wat hen drijft. “Voor een goede privé-werkbalans, de tweede factor, is er ruimte voor werkgevers en werknemers om goede onderlinge afspraken te maken, met de Arbeidsdeal zelfs weer wat meer. En van loon, de derde factor, weten we al langer dat het gaat over meer dan geld alleen. Verloning gaat niet alleen om cash op de rekening, maar ook andere voordelen, zoals vakantiedagen of vervoersmiddelen.”

Loopbaangesprekken

Werknemers staan het vaakst stil bij hun job na een periode van reflectie. Concreet is dat vaak na een vakantie – de kerst-, zomer- of paasvakantie. Corona heeft ook als reflectiemoment gediend. Het advies van Jochen Bessemans:

  • Ga loopbaangesprekken aan. Vraag aan mensen wat hen energie geeft in hun job en hou er rekening mee binnen de context van je bedrijfsdoelstellingen.
  • Wacht zeker niet tot mensen aangeven dat ze willen vertrekken en doe het liefst ook vóór ze de vakantie ingaan.
  • Komt het toch tot een carrièreswitch, dan nog heeft iedereen erbij te winnen als mensen met een goed gevoel vertrekken. Dan vertrekken ze als ambassadeurs van je bedrijf.