Privacyverklaring

Volledig thuiswerken kan, maar dat kost loon

2 mei 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Foto door Lisa Fotios via Pexels

Een Londons advocatenbureau heeft zijn medewerkers de optie geboden om permanent van thuis te werken, maar dat gemak is niet gratis.

De standaard werkregeling bij advocatenbureau Stephenson Harwood voorziet dat je drie dagen per week op kantoor werkt. Maar wie dat wil kan voltijds werken van thuis, zij het dat ze dan minder loon krijgen. De prijs: 20% van hun huidig loon.

Aan BBC gaf Stephenson Harwood wat voorgeschiedenis: tijdens de pandemie had de firma een aantal medewerkers gerekruteerd van buitenLondon en dat tegen een lager salaris. Dat lager loon kon want de nieuwkomers hoefden geen kosten te doen om te forenzen. Voor de keren dat ze toch naar het kantoor moeten komen, mogen ze reiskosten inbrengen. Nu het advocatenbureau de optie om te werken op afstand geeft aan iedereen, wil het ook het onderscheid in salaris doortrekken. De optie is overigens niet beschikbaar voor partners en Stephenson Harwood verwacht niet dat veel medewerkers zullen kiezen voor voltijds werken van op afstand. Het werk veronderstelt immers dat je ervaring opdoet in een kantooromgeving.

Meer