Voka lanceert Welt 2.0 voor projecten rond inclusief personeelsbeleid

5 oktober 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Voka lanceert Welt 2.0 voor projecten rond inclusief personeelsbeleid

Sedert 1 oktober begeleidt Voka 7.300 bedrijven via brede infosessies en via trajecten op maat naar een wendbaar en inclusief personeelsbeleid.

De voorbije jaren hielp Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, al 7.267 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een stage of job via werkervaring en leertrajecten bij 1.265 bedrijven. Dat gebeurt overigens met de steun van de Vlaamse overheid en ESF en met medewerking van partners als Antwerp Management School en Jobroad.

Welt 2.0

Met Welt 2.0 wil Voka tegen 2023 nu nog eens meer dan 7.300 ondernemingen bereiken via informatiesessies, groepstrajecten en zelfs individuele begeleiding voor bedrijven.

Voka voorziet ook een scan waarmee bedrijven kunnen meten hoe inclusief hun personeelsbeleid al is. Wie dat wil kan een diepgaandere analyse laten uitvoeren en onder begeleiding van experts een actieplan uitwerken dat op het einde van het traject ook geëvalueerd wordt door Voka. “We merken dat die aanpak goed werkt voor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, waarbij bedrijven werken op de VN-duurzaamheidsdoelstellingen”, aldus Hans Maertens.

Voka voert dit project uit met steun van het Europees Sociaal Fonds en cofinanciering van de Vlaamse overheid. De begeleiding van de bedrijven gebeurt in samenwerking met Antwerp Management School en Jobroad, maar ook met partners als VDAB, SD Worx, Federgon en Sterpunt Inclusief Ondernemen. Daardoor is de deelname voor ondernemingen gratis, ook voor de groepstrajecten of de individuele begeleiding.

Het inclusief personeelsbeleid van Ontex

Luierfabrikant Ontex nam in het verleden al deel aan Welt-sessies en geldt in Welt 2.0 als een voorbeeld van inclusieve tewerkstelling. Aeke Van Den Broeke, HR Manager: “Twee jaar geleden greep ik de kans om een WELT-traject bij Voka te doorlopen. De kracht van dit traject zat hem voor mij in de opportuniteit om open en constructief te discussiëren, brainstormen, reflecteren over een brede waaier aan HR topics. Dit binnen een WELT-groep bestaande uit zowel hr-mensen als bedrijfsleiders, uit kleine en grote bedrijven, over verschillende sectoren heen. WELT blinkt ook uit in het verenigen van werkgevers met arbeidsbemiddelaars. Zij ondersteunden ons via taalcoaching bij het onboardingproces van een anderstalige technieker. De inzichten, tips en tricks die je als hr-professional via dit WELT format kan verwerven, zijn van onschatbare waarde en komen altijd van pas.”