Privacyverklaring

Via leerzame stages naar een job

1 maart 2022
Tekst
Patrick Verhoest

Na een succesvolle passage als stagiair hr-consultant bij PHR Consulting, kon Sharon Kerckhof er aan de slag. Ze benadrukt dat ze als studente veel praktische ervaring opdeed in haar beide stages.

Sharon Kerckhof studeerde af in de richting coaching en wellbeingmanagement aan de Hogeschool VIVES in Kortrijk. Ze behaalde er ook een micro degree in hr. Tijdens haar eerste stage werkte ze twaalf weken bij Beaulieu International Group. Ze zette er een gezondheidsbeleid op poten en sensibilseerde de werknemers om gezond om te gaan met voeding, beweging, roken en alcohol. “Ik vertrok van de site Gezond Leven om een leidraad op te stellen. Jammer genoeg raakte ik door corona niet ter plaatse. De organisatie borduurde wel verder op mijn voorbereidende werk.”

Hr-consultant

Tijdens haar micro degree in hr liep Sharon een vier weken durende stage bij PHR Consulting. Het consultancybedrijf ondersteunt organisaties op alle hr-vlakken en doet dat met een twintigtal hr-consultants. Ze kon er meelopen met onder andere oprichtster en zaakvoerster Ilse Pauwels en leerde er in korte tijd veel bij. Ook een paar andere collega’s kon ze van dichtbij volgen. Ze werd ondergedompeld in de echte hr-consultantwereld en stak er veel van op, onder meer over het omgaan met arbeidsreglementen en hoe die aan te passen aan de actualiteit. “Daarnaast kreeg ik uitleg over de verplichte covid-administratie, van het maken van attesten voor essentiële verplaatsingen tot de telewerkregistratie. Ik ging mee op zoek naar mogelijkheden om flexibel om te springen met loon. Omdat we een cafetariaplan wilden opstellen, leerde ik Payflip kennen, met wie we in zee gingen bij PHR Consulting. Ook de collega die verantwoordelijk was voor social media en employer branding ontfermde zich over mij. Ik kon met een andere consultant mee naar Tonickx in Kortrijk. Daar zochten we naar geschikte opleidingen voor anderstaligen.’’

Bijleren

Sharon Kerckhof moest zich tijdens haar stage niet in één onderwerp vastbijten en is daar bij mee. Daardoor kon ze van verschillende stagebegeleiders bijleren. Ze leerde er omgaan met de berekening van premies. Cao 90, koopkrachtpremies en winstdeelname hebben voor haar geen geheimen meer. Ze werkte ook mee aan een salarisstudie en leerde specifieke kanten kennen van het rekruteren. “Ik zocht mensen via LinkedIn. Door het gebruik van speciale boodschappen slaagde ik erin aan kandidaten te raken voor een vacature van systeemingenieur.”

Vaste betrekking

Sharon Kerckhof kreeg de kans zich verder bij PHR Consulting te ontplooien. Ze voelde er zich als een vis in het water: “Ik heb echt mijn plek gevonden hier. Ik werk als een zelfstandig hr-consultant en mijn eerste autonome opdracht – als payrollofficer in Bellewaerde – is ondertussen verlengd. Nu het seizoen eropzit, ben ik deeltijds aan de slag bij Ascorium in Wetteren. Ik sta er een collega bij met de loonadminstratie. Omdat harde hr mijn ding is en ik al een volgend project in zicht heb, ga ik hier een leuke en uitdagende toekomst tegemoet met veel plezier en leergierigheid.”