Privacyverklaring

Versterk je coachingsvaardigheden

9 februari 2021
Tekst
Partner Content

Proactief inzetten op mentale veerkracht als tegengif voor stress en burn-out. Coachend leidinggeven, niet directief of sturend richting geven. Het zijn vereisten om tot bevlogen medewerkers te komen, weet Ann Devynck, Business Manager bij Better Minds Academy. “Hr-professionals spelen daarbij een cruciale rol. Ze zijn vaak het eerste aanspreekpunt, vertrouwenspersoon en klankbord en hebben de juiste voelsprieten om te weten wat er leeft binnen de teams en in het hoofd van medewerkers. Daarbij ondersteunen ze ook de leidinggevenden. Steeds meer hr-professionals willen zich daarom verdiepen in coaching.”

Maar hoe creëer je die bewustwording en werk je aan veerkracht? En vooral, hoe leg je het eigenaarschap bij je medewerker en zet je het aapje op zijn schouder, terwijl jij een professionele compagnon du route bent? Zoek je als hr-professional naar handvaten en tools, methodieken en kennis die wetenschappelijk onderbouwd zijn?

Ann: “Better Minds Academy maakt deel uit van de organisatie Better Minds at Work van Elke Geraerts. De Academy biedt je de mogelijkheid om expertise op te bouwen in coaching via een opleiding van zes dagen. Tijdens dit traject ontwikkel je de basisvaardigheden van een professionele coach. Van daaruit kan je je verder specialiseren in veerkracht coaching (stress en burn-out), mentaal kapitaal coaching, loopbaan coaching of organisatie coaching.

De Better Minds Academy is gestoeld op het gedachtegoed van Better Minds At Work. De rode draad die door onze coachingsopleidingen loopt, is dan ook:

Sterk wetenschappelijk onderbouwd

We vertrekken altijd vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het potentieel van het brein en vertrouwen op de mentale kracht van mensen om het leven zelf in handen te nemen.

Holistische visie op welzijn, die brein, lichaam en sociale context verbindt

Werk en privé vormen één geheel: werkgeluk draagt bij aan persoonlijk geluk en vice versa. Wie zijn talenten dagelijks kan inzetten voor een betekenisvolle job, put hier energie en plezier uit. Die positieve energie sijpelt door in de privésfeer en draagt bij tot persoonlijke groei. Wie goed in zijn vel zit, plukt hier mentaal en sociaal de vruchten van.

Oplossingsgerichte aanpak

We willen mensen ondersteunen in een positieve transformatie, die vertrekt vanuit wat wel al werkt. We hanteren een resultaatgerichte, tastbare en down to earth aanpak, die mensen motiveert om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Volg je een coachingsopleiding bij Better Minds Academy, dan werk je altijd in kleine groepen en kan je proeven van verschillende trainers. De trainingen zijn zo opgezet dat je 30% van de tijd theorie krijgt en 70% van de tijd zelf aan de slag gaat via praktijkgerichte oefeningen. Daarbij krijg je individuele feedback om verder te groeien. We ontmoeten elkaar op inspirerende plaatsen, we bieden gezonde lunches aan en we zorgen voor een totaalbeleving waar jij als klant centraal staat. Dit past helemaal in de warmmenselijke en authentieke aanpak waar we bekend voor staan,” besluit Ann.

Wil jij een opleiding tot coach volgen?

Ben je benieuwd wat onze opleidingen zo onderscheidend maakt? Maak online kennis met ons team en proef alvast enkele onderwerpen van ons aanbod op 8 maart.