Veiligheidsbedrijf G4S zet in op langdurige tewerkstelling

9 augustus 2019
Tekst
Patrick Verhoest
Veiligheidsbedrijf G4S zet in op langdurige tewerkstelling

De laatste jaren is de job van bewakingsagent enorm geëvolueerd en gediversifieerd. Tijdens haar zoektocht naar 120 extra brand- en veiligheidswachten speelt beveiligingsfirma G4S in op deze evolutie met een proefproject rond dubbele opleidingen.

Aangezien brand- en veiligheidswacht een seizoengebonden job is, wil G4S met het nieuwe project extra kansen bieden aan zij die zich verder wensen te ontplooien in de veiligheidssector. In een proefproject krijgen ingezette veiligheids- en brandwachten de kans om een opleiding tot bewakingsagent te volgen.

Jobzekerheid

Met het aanbieden van een dubbele opleiding speelt G4S in op de snel evoluerende veiligheidssector. “Het is zowel voor onze werknemers als voor ons als bedrijf een win-winsituatie. Wij bieden hen jobzekerheid en de mogelijkheid om zich professioneel verder te ontwikkelen”, stelt Jean-Paul Van Avermaet, cluster managing director van G4S België, Frankrijk, Luxemburg en Marokko.

Verantwoordelijkheid en flexibiliteit

In september en oktober is de vraag naar brand- en veiligheidswachten groot. Vooral in gebieden met industriële sites zoals in de provincies Antwerpen en Limburg en de regio Gent.

“Brand- en veiligheidswachten voeren preventieve controles of gasmetingen uit in (petro)chemische bedrijven en houden toezicht tijdens onderhoudswerkzaamheden”, verduidelijkt Jean-Paul Van Avermaet. “Ze staan garant voor de veiligheid van de onderhoudsmedewerkers. Deze combinatie zorgt ervoor dat het een uitdagende job is die verantwoordelijkheid en flexibiliteit vergt.”

Brand- en veiligheidswachten genieten een vijfdaagse opleiding voor het voorkomen van ongevallen, het inschatten van noodsituaties en het algemeen inperken van veiligheidsrisico’s. De eerste opleidingen starten deze maand. Er worden meerdere sessies georganiseerd.

Passie en juiste mindset

Nadat ze de job van brand- en veiligheidswacht naar behoren hebben uitgevoerd, krijgen brandwachten die voldoen aan de criteria, de kans om de opleiding tot bewakingsagent aan te vangen. Na afronding van die opleiding wordt hen binnen de vier maanden een vast contract gegarandeerd.