Privacyverklaring

Toon Bossuyt wint Etion Leadership Award voor zijn geëngageerd leiderschap

17 december 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Johan Martens

Toon Bossuyt van Boss Paints is de winnaar van de Etion Leadership Award 2019. Als forum voor geëngageerd leiderschap bekroont Etion de ceo van Boss Paints als een inspirerende leider met een uitgesproken ethisch en maatschappelijk engagement.

De leden van Etion apprecieerden onder meer de manier waarop Toon Bossuyt omgaat met feedback.

Veilige omgeving scheppen

“Elk jaar laat ik me evalueren door het team, op een veilige, anonieme manier”, zegt Toon Bossuyt, ceo van Boss Paints. “Zelf probeer ik mijn medewerkers steeds op een positieve, constructieve manier feedback te geven. Ik geef mijn team vertrouwen en stel me als leider menselijk en kwetsbaar op. Door te durven tonen dat je ook fouten kan maken, creëer je een veilige omgeving voor anderen.” 

Goede leiders leren ook. Uit ervaring bijvoorbeeld. Die leerde Toon Bossuyt dat zijn grootste stap vooruit erin bestond om zich als leidinggevende te omringen "met mensen die veel beter kunnen wat ik zelf niet goed kan”.

Ook volgens zijn medewerkers verdient Bossuyt dit eerbetoon absoluut. Bij Boss Paints spreken ze van een gepassioneerde, sterke leider, met voldoende aandacht voor de essentie. Bossuyt wordt omschreven als iemand die het potentieel ziet in mensen en hen dat ook laat verwezenlijken.  

Draagkracht en daadkracht in balans

Een goede leider heeft ook twee elementen in evenwicht, zo analyseerde Annelies Boecxstaens, experte leiderschap bij Etion: enerzijds draagkracht scheppen en anderzijds daadkracht tonen. “Daadkracht zorgt ervoor dat een leider het hoofd kan bieden aan moeilijke tijden of complexe situaties. Het is een eigenschap waardoor je je team meekrijgt en je ook door hen gerespecteerd wordt. Een leider met draagkracht handelt vanuit het hart of vanuit een grotere overtuiging. Het is een authentiek iemand die vertrouwen kan bieden en opwekken, en medewerkers inspireert.” 

Maar wie blijft hangen in draagkracht of verbinding maken, zal het team niet in beweging krijgen. "Wie enkel daadkracht toont, zal aversie opwekken", zegt Annelies Boecxstaens. "Het is dus van belang dat zowel verbinding als daadkracht de nodige aandacht krijgt. Het vinden of bekomen van deze balans is een uitdaging van alle tijden.”