Privacyverklaring

Thuiswerkt explodeert... niet

12 maart 2020
Tekst
Jo Cobbaut

Negen op de tien werkgevers in Belgiƫ voerden sinds de uitbraak van het coronavirus strengere hygiƫnemaatregelen in op de werkvloer. Maar slechts 19% van onze bedrijven verplicht thuiswerk voor personeel dat uit risicogebieden komt en amper 17% versoepelde het beleid rond telewerk.

Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstenleverancier Acerta. 93% van alle werkgevers reageert op het coronavirus met strengere hygiƫnemaatregelen.

Telewerk of thuiswerk

Een explosie van experimenten met thuiswerk of telewerken komt er nog niet. 19% van de werkgevers verplichtte thuiswerk wel, ziek of niet ziek, voor werknemers uit een risicogebied. Voorts tonen de cijfers over telewerk van midden maart een eerder afwachtende houding: slechts 17% versoepelde de policy rond telewerk, 18% voerde een policy van telewerk in.

Katelijne Verboomen, directeur Kenniscentrum Acerta Consult, ziet nochtans een goede aanleiding voor proactief beleid. Thuiswerk kan meer zijn dan een preventiemaatregel. Werkgevers zouden thuiswerk kunnen uitproberen mocht het toch tot een lockdown komen. Nu is het moment om een antwoord te krijgen op vragen als

  • Wie kan thuis werken?
  • Kunnen onze servers het aan?
  • Is er een policy rond thuiswerk
  • Moet ons beleid worden aangepast?
  • Is ons beleid voor iedereen duidelijk?
Het thuiswerk medio maart (Acerta)

Werkgevers volgen overheid qua reisadvies

Ook wat reisadvies betreft, volgt de werkgever eerder dan zelf aan te sturen. Staat de overheid nog reizen toe, dan doen de meeste werkgevers dat ook. Raadt de overheid reizen naar risicogebied af, dan de meeste werkgevers ook.

Het viel Katelijne Verboomen op dat 9% van de werkgevers op 12 maart nog zegden dat ze zakenreizen naar een risicogebied niet zullen verbieden.

Elke situatie zijn correcte verloning

En hoe zit het met quarantaine en verloning? Ongeveer de helft van de werkgevers klasseert werknemers in quarantaine als ziek. Eveneens ongeveer de helft betaalt het loon van werknemers in quarantaine gewoon door.
Katelijne Verboomen: ā€œWat is quarantaine? Is de werknemer in quarantaine effectief ziek, dan wordt het loon de eerste dertig ziektedagen sowieso doorbetaald. Werkt de werknemer vanuit de plaats waar hij/zij in quarantaine zit, dan is het logisch dat het loon doorloopt. Wordt quarantaine opgelegd, dan is dat overmacht en kan tijdelijke werkloosheid worden ingeroepen. Elke situatie heeft zo zijn correcte antwoord.ā€

Helft bedrijven verwacht geen omzetverlies

Wat de economische impact van het coronavirus betreft, is het beeld midden maart nog fiftyfifty: 54% verwacht geen omzetverlies, de andere helft wel. Maar daarvan verwachtte 39% dat het verlies toch onder de 20% zou blijven, wat al bij al een vrij positieve inschatting van de situatie is.

Liever proactiever

Katelijne Verboomen adviseert werkgevers om toch duidelijkheid te scheppen over wat ze doen om medewerkers te beschermen. Het is belangrijk om een duidelijk beleid uit te tekenen over:

  • Hoe voorzie je de continuĆÆteit van je onderneming?
  • Voor welke functies kan je thuiswerk makkelijk organiseren?
  • Is dat dan structureel of occasioneel?
  • Is er een afspraak om de thuisbasis tijdelijk als arbeidsplaats te nemen?
  • Voor welke functies moet je extra zaken voorzien?
  • Welke uren moeten ze werken?
  • Is er sprake van een kostenvergoeding voor elektriciteit, verwarming, internet?
  • Hoe zit het met de arbeidsongevallenregeling?
  • Wat met bezoekers?
  • Laat je hen vooraf een document tekenen waarin staat dat ze niet in risicogebied zijn geweest?

Dergelijke afspraken voorkomen wellicht discussies over achterstallig loon, overloon of verworven rechten.