De switch van Stephanie Timmermans: “Ik geloof in je job zelf vormgeven”

18 september 2020
Tekst
Patrick Verstuyft
De switch van Stephanie Timmermans: “Ik geloof in je job zelf vormgeven”

Stephanie Timmermans ging deze maand aan de slag als HR Manager bij Globachem in Sint-Truiden, een bedrijf gespecialiseerd in gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en tuinbouw.

„Bij mijn vroegere werkgever, het advieskantoor Van Havermaet, was ik als senior manager HR business partner actief in consultancy. Ik werkte projectmatig als externe voor het hr-beleid van verschillende bedrijven. Ik miste voor een stuk de interne rol en de betrokkenheid in een onderneming om het hr-beleid van a tot z te kunnen realiseren. Je keuzes hebben immers direct veel meer impact. Je hebt niet enkel een adviserende rol maar je kan echt een hr-beleid uitwerken en de resultaten ervan zien. Je zet niet iets op, zoals bij het projectmatige, om dan weer te vertrekken.”

Globachem telt een honderdtal medewerkers. Om het hr-beleid uit te tekenen heeft Stephanie Timmermans een hr-officer aan haar zijde waarmee ze graag ”in tandem” werkt. Het agrochemisch familiebedrijf kent een stevige groei, ook internationaal. „Ik zocht effectief naar een bedrijf dat aan het groeien is”, zegt Stephanie Timmermans. “Daar is de uitdaging het grootst. Het gaat om meer dan bestaande zaken wat verbeteren of aanpassen. Hier kan ik meer vorm geven aan het beleid en de onderneming. Er ligt hier zoveel potentieel, dat het fijn om daar deel van uit te maken.”

Bij Globachem vindt Stephanie Timmermans een familiebedrijf, een terrein waar ook haar vroegere werkgever “als hun rechterhand” op focuste. “Het specifieke van een familiebedrijf is het belang en de impact die de ondernemers-zaakvoerders-eigenaars zelf hebben. Vaak nemen ze nog verschillende rollen op zich. Hun werknemers pikken die grote betrokkenheid op en appreciëren het sterk om deel uit te maken van zo’n familiebedrijf.”

“Waar ik hard in geloof, is zelf vormgeven aan je job en je carrière, zelf initiatief nemen en richting geven. Ik stimuleer mensen in mijn privéomgeving om dat ook te doen, om hun ambities uit te spreken en ze concreet in te vullen.”