Securex in zee met Officient voor digitaal platform

21 januari 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Securex in zee met Officient voor digitaal platform

Hr-dienstverlener Securex en start-up Officient bundelen de krachten rond een multinationaal digitaal platform.

Volgens Filip Baptist, ceo van Securex, biedt dat platform één centrale oplossing met digitale interface voor de berekening van lonen, maar ook voor andere hr-processen. Denk aan contracten, bedrijfswagens, functioneringsgesprekken, onboarding, opleidingen … Dat alles kan gekoppeld worden aan een uitgebreid segment van andere bedrijfsapplicaties.

Michiel Crommelinck, medestichter en ceo van Officient, maakt zich sterk dat papier of spreadsheets overbodig worden en dat hr-data niet meer versnipperd zitten. Die data zullen gecentraliseerd kunnen worden beheerd en dat over de landsgrenzen heen.

Inzichten uit hr-data

Klanten van Securex genieten naar verluidt van verbeterde gebruiksvriendelijkheid, tijdwinst en de mogelijkheid om meerwaarde te halen uit hun hr-administratie, zoals eenvoudige en actuele inzichten in hun ziekteverzuim, loonkost en retentie.

Alle klanten van Securex zullen toegang krijgen tot het platform via Officient. In het tweede kwartaal van 2020 kunnen de eerste klanten al van het platform gebruikmaken. Eind dit jaar zullen al enkele duizenden klanten van de nieuwe samenwerking kunnen genieten.