Privacyverklaring

SD Worx neemt meerderheidspartcipatie in huapii

29 maart 2022
Tekst
Jo Cobbaut

De Europese payroll en hr-dienstenleverancier SD Worx neemt een meerderheidsparticipatie van 80 procent in huapii. Deze Belgische hr-tech-speler biedt een talent platform aan waarmee medewerkers zelf vorm kunnen geven aan hun vaardigheden en hun carrière.

Huapii is opgericht in 2019 door Kristof Stevens, Bruce Fecheyr-Lippens (foto) & Alice Tranchant met als missie organisaties te transformeren tot omgevingen waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en groeien. Dat begint bij het in kaart brengen van al de skills van de medewerkers. Dat verbetert

  • de interne mobiliteit en samenwerking,
  • het gesprek tussen managers en medewerkers via continuous performance management en
  • de open feedback cultuur.

“We zochten een partner die ons kon helpen bij onze internationale groei”, zegt mede-oprichter Bruce Fecheyr-Lippens. “We kijken daarbij in eerste instantie naar Nederland en de Scandinavische landen, nadien willen we ook graag snel opstarten in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.”

“We hadden al klassieke performance management tools en ERP-oplossingen voor talent, met de software van huapii bieden we onze klanten ook een gebruiksvriendelijke toepassing waarmee ze hun medewerkers alle kansen geven om zich te ontplooien”, zo zegt Kobe Verdonck, ceo van SD Worx.

Huapii

huapii is opgericht in 2019 door Kristof Stevens, Bruce Fecheyr-Lippens & Alice Tranchant. Tim De Troch versterkte het team in 2021 als CEO. Huapii telt vandaag elf medewerkers en heeft een kantoor in Brussel. Het heeft naar eigen zeggen onder meer Accent Jobs, DPG Media, Nipro en Telenet als klanten.