Ruim 5100 kandidaat helpers in de zorg

29 oktober 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Ruim 5100 kandidaat helpers in de zorg

Na één week hebben 5.140 mensen zich gemeld via helpindezorg.be. De website werd al ruim 34.000 keer bezocht en er zijn op dit moment 123 vacatures. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits roept alle zorginstellingen op zoveel als mogelijk hun vacatures op het platform te melden.

Ondertussen heeft VDAB een mailing gedaan aan meer dan 3.000 werkgevers in de zorg- en welzijnssector om hun vacatures te melden.

5.140 kandidaten voor 123 jobs

Na de lancering van de website helpindezorg.be vorige donderdag werd de website al ruim 34.000 keer bezocht. Bijna 12.000 keer werd op de knop ‘stel je kandidaat’ geklikt, ruim 2.000 keer op de knop ‘meld je vacature’. Ondertussen hebben 5.140 mensen zich al gemeld om te helpen in de zorg. Er werden 123 vacatures gemeld voor een tijdelijke tewerkstelling als polyvalent medewerker in een zorginstelling. Dat gaat dan om functies waarvoor geen specifieke zorgkwalificatie nodig is. Via de gewone website van VDAB werden de voorbije week dan weer 574 vacatures gemeld voor verpleegkundigen en zorgkundigen.

Ondertussen heeft VDAB een mailing gedaan aan meer dan 3.000 werkgevers in de zorg- en welzijnssector om het aanbod kenbaar te maken en op te roepen de vacatures te melden via het platform helpindezorg.be .

Welke jobs?

Op de site van de VDAB staan enkele voorbeelden van tijdelijke jobs waarnaar momenteel veel vraag is en waarvoor je geen specifiek diploma nodig hebt:

  • maaltijden rondbrengen
  • onthaal en begeleiding van bezoekers
  • ontsmetten van materiaal
  • ondersteuning van de telefonische dienstverlening van de zorgorganisatie
  • animator voor bewoners en patiënt...

Help in de zorg