Privacyverklaring

PwC België gaat structureel samenwerken met MolenGeek

28 februari 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Benjamin Brolet

PwC België en het tech-ecosysteem MolenGeek kondigen vandaag een structurele samenwerking aan. Het Molenbeek-initiatief kan rekenen op de expertise van PwC om op een duurzame manier verder te groeien.

MolenGeek is een gemeenschapsinitiatief met als doel technologie voor iedereen toegankelijk te maken en professionele kansen te creëren voor mensen die niet bekend zijn met de digitale wereld. Sinds de lancering in 2015 heeft MolenGeek verschillende soorten diensten ontwikkeld, waaronder events voor ondernemers, trainingen en een business incubator. Het initiatief, gestart in Molenbeek, is nu uitgebreid naar Charleroi met Charlewood, naar Antwerpen met Borgerhub en opent binnenkort een nieuwe locatie in Laken met een specifieke focus op artificiële intelligentie. Dit initiatief groeit zowel op Belgisch niveau als internationaal met ecosystemen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht in Nederland en Padua in Italië.

Klimaat voor diversiteit en digitalisering

brahim Ouassari, medeoprichter en partner van MolenGeek, zegt dat de samenwerking met PwC er komt op het juiste moment. Wat begon als een initiatief van vrienden die iets deden in hun vrije tijd, groeide ondertussen. Er is nu samenwerking met scholen. “We stellen ook financiering beschikbaar voor start-ups, we zetten programma's op om mensen bij te scholen en nog veel meer,” zo zegt Ibrahim Ouassari. “Om een ​​gunstig klimaat voor digitalisering in België te creëren, is het noodzakelijk om verschillende aspecten parallel aan te pakken.Daarvoor hebben we nood aan begeleiding, advies en ondersteuning om de beste keuzes te maken.”

Divers en digitaal geschoold personeel

PwC zal MolenGeek helpen bij het beoordelen van hun bestuursmodel en het huidig ​​financieel plan. PwC zal juridisch en fiscaal advies geven en het e-learningplatform van MolenGeek, MoLearning, ondersteunen zodat het op een veilige manier werkt.

De samenwerking past in PwC’s bredere ambitie om jongere generaties te ondersteunen. De vaardigheidskloof wordt steeds groter en digitale skills werden een 'must-have' voor de jobs van vandaag - en morgen. “Dus wordt het belangrijker dat ook PwC door een andere bril naar talent kijkt. Met dit partnerschap ondersteunt MolenGeek ook PwC om deze nieuwe visie te omarmen en de basis te leggen om zowel de klanten van PwC als haar eigen mensen voor te bereiden op de toekomst.”

Rolmodel

MolenGeeks oprichter en drijvende kracht Ibrahim Ouassari wordt ook een rolmodel dat het bewustzijn van de nood aan een meer diverse bedrijfswereld. MolenGeek zal PwC daarin helpen om zinvolle stappen te zetten om ervoor te zorgen dat diversiteit volledig wordt verankerd in de hele organisatie.

Axel Smits (foto rechts), voorzitter van PwC België, noemt MolenGeek een project met echte impact op de samenleving. Axel Smits: “Digitale innovatie is de sleutel tot een inclusieve samenleving voor onze jongere generaties. We zijn erg blij dat we een initiatief als MolenGeek kunnen ondersteunen; de waarde die het toevoegt voor onze eigen mensen, de bredere samenleving en het potentieel van MolenGeek om ons land te helpen haar concurrentiepositie in de wereld te behouden door digitale skills te stimuleren.”