Privacyverklaring

Proximus installeert modulair mobiliteitsportaal met Vaigo

4 december 2020
Tekst
Jo Cobbaut

Vanaf 1 december hebben alle medewerkers van Proximus toegang tot het mobiliteitsportaal Vaigo. Van daaruit kiezen ze opties voor hun woon- werkverplaatsingen.

Tegen 2030 wil Proximus een circulair bedrijf zijn. Met de lancering van een nieuw mobiliteitsplan zet het telecombedrijf de eerste stappen naar een nieuwe mobiliteitsaanpak. Medewerkers krijgen meer en flexibelere mobiliteitsopties aangeboden. Jan Van Acoleyen (Chief HR Proximus) (FOTO): “Duurzame mobiliteit, maximale keuzevrijheid voor de medewerkers en dit op een eenvoudige en digitale manier. Dat is de kern van ons vernieuwd mobiliteitsbeleid.” Proximus wil meteen ook het gebruik van duurzame mobiliteit aanmoedigen.

Een modulair mobiliteitsportaal

Vaigo biedt een mobiliteitshub aan waarin de mobiliteitsopties aangepast zijn aan de noden van de medewerkers en de locatie van het bedrijf. Met Vaigo wordt het mobiliteitsbeleid automatisch ondersteund voor elke medewerker vanuit een uniek portaal. Alle kosten met betrekking tot mobiliteit en de verschillende profielen worden hierin geïntegreerd en beheerd.

Via het mobiliteitsportaal beheren medewerkers zelf uit het uitgebreid aanbod van flexibele mobiliteitsopties. Zij beheren hun mobiliteitsbudget op basis van hun persoonlijke voorkeur: hoe en wanneer zij zich wil verplaatsen en met welk vervoermiddel. Op deze manier kunnen medewerkers eenvoudig nieuwe mobiliteitsdiensten uittesten. “Vaigo is een mobiliteitsportaal waarin dagelijks ongeveer 10.000 medewerkers van Proximus hun mobiliteit kunnen kiezen,” zo stelt Roeland Vanrenterghem (ceo Vaigo). Proximus rekent nu op Vaigo voor het beheer van hun mobiliteitsplan en op hun mobiliteitsdiensten en ook voor de connectie met de hr- en IT-systemen van Proximus.