[PODCAST- Afl 1] Ode aan duurzame HR-consultancy

3 april 2020
Tekst
Partner Content
[PODCAST- Afl 1] Ode aan duurzame HR-consultancy

Met deze podcast, bestaande uit 4 afleveringen, brengen Prof. Dr. Peggy De Prins (AMS) en Bieke Van Gool (Mis-S) een ode aan de duurzame HR-consultancy. Telkens staat er 1 ‘must have’ centraal. Het doel? Studenten, professionals en opdrachtgevers inspireren en inzichten aanreiken die hen helpen om duurzame partnerschapsrelaties uit te bouwen.

Als je de vier must haves uit de podcasts erkent en toepast in de praktijk, wordt duidelijk dat HR-consultancy een eervol metier is met bijzonder veel toegevoegde waarde voor de klant en de business én ook een metier waarin met heel veel HR-passie en voldoening kan worden gewerkt.

Centrale vraag: wanneer en waarom werkt HR-consultancy in de praktijk? En nog: Wat maakt HR-consultancy tot een eervol metier?

Aflevering 1: wederzijdse echtheid

‘Consultants zijn fake’, waar ze ook komen, ze spelen altijd dezelfde plaat af. Ze kunnen ook makkelijk vrijblijvend aan de zijlijn blijven staan en zijn daarom niet altijd even geloofwaardig. Maar ook opdrachtgevers zijn vaak ‘fake’. Ze werken met een verborgen agenda, besteden vooral het vuile werk uit en laten zelden of nooit het achterste van hun tong zien.

Aflevering 1: wederzijdse echtheid