Privacyverklaring

Nitto EMEA zet leiderschapstraject op met Vlerick Business School

30 september 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Nitto

Nitto EMEA stuurt 14 werknemers naar nieuwe Regional Business Academy voor een leiderschapstraject van een jaar. De Japanse multinational werkt daarvoor in ons land samen met Vlerick Business School.

Nitto EMEA stuurt veertien werknemers, zeven vrouwen en zeven mannen, naar de Regional Business Academy. Hun nominatie komt er via de managing directors, die via het performance managementsysteem opvolgen wie in aanmerking komt.

Het traject

Het eenjarig traject bestaat uit vijf stappen en focust zich op zowel junior als senior profielen. Gebaseerd op de noden van het bedrijf, wordt elk jaar een centraal thema gekozen. Dit jaar heeft Nitto EMEA gekozen voor customer centricity. Na een onderdeel zelfstudie en enkele dagen classroom training, werken de juniors en seniors in teams aan een project. Dat project werken ze verder uit tijdens de bootcamp en de weken die daarop volgen. Tot slot organiseren Nitto EMEA en Vlerick een project day en graduation event om het traject af te sluiten.

Toekomstige leiders

Nitto EMEA schoolt werknemers al continu bij door job specifieke opleidingen aan te bieden, maar ook via opleidingen gefocust op CSR. Met de Regional Business Academy wil Nitto EMEA nog een extra laag toevoegen voor werknemers die het in zich hebben om toekomstige leiders te worden. "We hebben heel wat talent in Europa kunnen aantrekken. Met de Regional Business Academy kunnen we dat talent de kans geven om zich verder te ontplooien binnen het bedrijf. Met het opleidingstraject willen we geëngageerde toekomstige leiders klaarstomen die met een positieve mentaliteit transformatie zullen aansturen", zegt Marc Meutermans, HR-director van Nitto EMEA (foto).

Internationale opportuniteiten

Internationaal bestaat de Global Business Academy al een aantal jaren. Daarvoor komen werknemers vanuit alle hoeken van de wereld naar het hoofdkantoor in Japan. De deelnemers worden door dit opleidingstraject ook klaargestoomd voor een opleiding binnen de Global Business Academy. Op die manier krijgen Europese werknemers ook de kans om binnen Nitto een internationale carrière uit te bouwen.

Lokale verankering

Begin 2020 investeerde Nitto nog meer dan 10 miljoen in een productielijn op de site in Genk. “We zoeken veel verschillende profielen voor onze site in Genk en voor ons kantoor in Leuven: zowel ingenieurs als profielen binnen finance, logistiek, HR en sales zijn meer dan welkom," aldus Stefan Maussen, Managing Director Nitto Belgium.

Nitto EMEA, de Europse tak van de Japanse multinationial Nitto, heeft vestigingen in ons land in Genk en Leuven. De site in Genk produceert industriële kleefbanden, en dichtingsschuimen voor wereldwijde industrieën. In Leuven is het hoofdkantoor gevestigd voor de regio Europa Midden-Oosten & Afrika (EMEA).