Mindfulness maakt leiderschap authentieker

12 augustus 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Mindfulness maakt leiderschap authentieker

Mindfulness kan leidinggevenden helpen om authentiek leiderschap te ontwikkelen. Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en de Kühne Logistics Universiteit in Hamburg ontdekten dat het authentiek leiderschap van leidinggevenden toenam na een mindfulnesstraining.

De bevindingen van het onderzoeksteam stonden onlangs in het Journal of Business and Psychology.

Authentiek leiderschap

Veel organisaties zijn op zoek naar leiders die ook positief en ethisch ingesteld zijn. Een van die alternatieve vormen van leiderschap is het zogeheten ‘authentiek leiderschap’. “Heel belangrijk is om dit begrip niet te verwarren met authenticiteit”, aldus hoofdonderzoeker dr. Annika Nübold van de UM. “Je kunt ook een heel authentiek maar gemeen mens zijn. Authentiek leiderschap heeft vooral te maken met zelfbewustheid, transparantie in relaties, het in acht nemen van verschillende perspectieven en een morele houding. Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat authentiek leiderschap een positieve impact heeft op de betrokkenheid van medewerkers, hun productiviteit en welbevinden.”

Startpunt van de onderzoekers was dan ook de vraag ‘wat zijn persoonlijke voorspellers van authentiek leiderschap en hoe kun je authentiek leiderschap trainen of bevorderen?’.

Mindfulness

Voor een antwoord op die vraag richtte het onderzoeksteam zich op mindfulness. “Mindfulness past heel goed bij authentiek leiderschap”, zegt Annika Nübold. “Het draait om een observerende, niet beoordelende houding en ook een bewustzijn van de wereld om je heen. Daarom wilden wij kijken of mindfulness kan bijdragen aan het bevorderen van authentiek leiderschap.”

In een eerste studie met 209 leiders vonden de onderzoekers een samenhang van natuurlijk voorkomend mindfulness van leiders en authentiek leiderschap.

In een tweede studie wilden zij testen of authentiek leiderschap ook met een mindfulnessinterventie getraind kan worden.

De onderzoekers rekruteerden 173 koppeltjes van leiders en volgers uit landen als Duitsland, Nederland, Servië en de VS. De ene helft van de leiders maakte vervolgens dertig dagen lang gebruik van de mindfulnessapp van het Amerikaans-Britse bedrijf Headspace.

Na afloop van de trainingsperiode bleek dat authentiek leiderschap zich bij deze interventiegroep sterker manifesteerde, zowel naar hun eigen smaak als ook in de ogen van de medewerkers.

Mindfulness kan dus bijdragen aan het bevorderen van authentiek leiderschap, concludeert Annika Nübold. “Organisaties kunnen er hun voordeel mee doen om leiders te selecteren die over een hoge mate van mindfulness beschikken en authentiek leiderschap met mindfulness interventies te trainen."

Bron: Ontwikkeling authentiek leiderschap gebaat bij mindfulness