Privacyverklaring

LEASE A BIKE zet je medewerkers in één week op de fiets

17 juni 2020
Tekst
Partner Content

Mobiliteit wordt een steeds groter onderwerp in de maatschappij van vandaag. Niet alleen zitten we met uitdagingen voor het milieu en de drukte van files, we hebben ook gemerkt hoe ons dagelijks leven een invloed kan hebben op onze gezondheid. Aangezien we ons (opnieuw) veel verplaatsen voor het werk, hobby’s en sociaal leven, kiezen we best op een doordachte manier hoe we dit doen. LEASE A BIKE helpt hierbij door werknemers via een eenvoudig proces op de fiets te krijgen.

De voordelen van een fiets

De fiets biedt namelijk veel voordelen. Mensen die op minder dan 20 km van hun werk wonen, geraken er vlotter met een al dan niet elektrisch ondersteunde fiets dan met een auto of openbaar vervoer. Nu we de coronacrisis stapsgewijs achter ons laten, kiezen mensen ook meer en meer voor een veiliger alternatief waarbij er minder contact is met andere mensen (en bijgevolg: virussen). Daarnaast geeft fietsen automatisch de nodige dosis beweging die we elke dag zouden moeten hebben. Dit heeft resultaat: werknemers die één of twee keer per week met de fiets naar het werk komen, zijn gemiddeld één dag per jaar minder ziek, zo toont een studie van SD Worx.

Aan de slag met LEASE A BIKE

Wil je je werknemers laten genieten van de voordelen van fietsen, dan kan LEASE A BIKE hierbij helpen. LEASE A BIKE is al actief in Duitsland en Nederland. Ons sterkste punt is in elk land hetzelfde: een volledig digitaal en geautomatiseerd platform. Als werkgever sluit je je aan door contact op te nemen met het team en een kredietcheck te laten uitvoeren (dit kan ook rechtstreeks via onze website). Zodra je toegang krijgt tot het platform, stuur je je werknemers eenvoudigweg een link die ook hen toegang geeft. Daarna regelen je werknemers alles met de fietsenhandelaar via dit platform. Jij hoeft hier verder dus niets meer voor te doen. Onderhoud en pechhulp zijn inbegrepen in de leasingprijs, dus je kan je werknemers met een gerust hart de baan op sturen.

Hoe ziet het kostenplaatje eruit? Dit kan je zelf berekenen via onze online calculator. Dit geeft zowel jou als je werknemers een goed zicht op de financiële regeling van een leasefiets. Aangezien de leasefiets wordt verrekend op het brutoloon, geeft dit een sterk fiscaal voordeel: je bespaart al snel zo’n 40% uit tegenover het kopen van een fiets.

Extra boost voor je bedrijf en werknemers

Goed om te weten: leasefietsen sluiten andere vervoermiddelen niet uit. Je kan je werkgevers nog steeds bedrijfswagens of abonnementen aanbieden. Een combinatie van verschillende vervoermiddelen is de toekomst: zo spelen we zo goed mogelijk in op de noden van de werknemers. Daarnaast kan je je werknemers ook met een fietsvergoeding aansporen om deze vaker te nemen. Een fietsvergoeding kan je tot €0,24 per kilometer onbelast uitbetalen. Als bedrijf krijg je op die manier fittere, minder gestresseerde medewerkers en zet je in op een groener imago.

Interesse? Neem contact op met LEASE A BIKE: