Koen Van Loo wordt chief information & digital officer (CIDO) bij Group S

14 september 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Koen Van Loo (foto Peter Mockers)

Groep S wil sterker gaan inzetten op digitalisering en trekt Koen Van Loo aan als chief information & digital officer (CIDO).

Voor hr-dienstenverlener Group S is de aanwerving van Van Loo naar verluidt belangrijk voor het transformatieproces dat ceo Marc Peeters een jaar geleden bij zijn komst in gang heeft gezet. Van Loo werkt momenteel nog de lopende zaken af bij zijn huidige werkgever. Als CIDO zal hij ook deel uitmaken van het directieteam.

Tijdens zijn loopbaan vulde Van Loo verschillende leidinggevende ICT-functies in. Hij heeft een uitgebreide ervaring in digitale transformatieprojecten. “Binnen de nieuwe strategische visie van Group S zijn digitale innovatie en transformatie enkele van de speerpunten. Group S ondersteunt ongeveer twintigduizend werkgevers in hun personeels- en loonadministratie. Als we dat even goed willen blijven doen, moeten we nog verder gaan dan we vandaag doen op het vlak van digitale transformatie”, aldus Van Loo.

Carrière

Van Loo begon zijn carrière in 1994 als projectleider bij Partezis. Nadien trok hij naar ADMB (nu Liantis) waar hij onder meer 11 jaar actief was als cio. Als lid van het directiecomité bij ADMB werd hij in 2007 ook algemeen directeur bij zusterbedrijf Vekmo C&C (nu Foodcheck), een bedrijf dat de kwaliteit van dierenvoeders nagaat. In november 2016 werd Koen Van Loo chief digital officer bij Athena Graphics in Roeselare, en een jaar later cio bij Renson.