Kathelijne Verboomen nieuwe directeur Kenniscentrum Acerta

17 juli 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Kathelijne Verboomen nieuwe directeur Kenniscentrum Acerta

Kathelijne Verboomen zal vanaf 1 september Acerta’s Kenniscentrum leiden. Ze zag bij Acerta ruimte voor innovatie en het geloof in de meerwaarde van een kenniscentrum.

"Deze job is gewoon de perfecte volgende logische stap in mijn loopbaan. Ik heb echt het gevoel dat alles hier bij elkaar komt”, zegt Kathelijne Verboomen over haar nieuwste uitdaging.

Kabinet Kris Peeters

Kathelijne komt rechtstreeks van het kabinet van ex-vice-eersteminister Kris Peeters, waar ze Adviseur Werk was. Al van april 2015 werkte ze er mee aan de besluitvorming op federaal niveau inzake werk.

Inzake de Wet Werkbaar Wendbaar Werk deed zij zowel inhoudelijk wetgevend werk als algemeen coördinerend werk. Daarnaast behoren ook de thema’s jaarlijkse vakantie, gender, discriminatie, future of work, deeleconomie, competitiviteit, work-life balance en internationale dossiers tot haar domein.

Kathelijne Verboomens loopbaan begon in de HR-services, bij Partena, StepStone en SD Worx. Bij die laatste was ze achtereenvolgens Manager binnen de unit Opleidingen en Business Unit Manager voor Reward, Tax en Data.