“Ik ben een echte ambassadeur van het bedrijf”

3 januari 2022
“Ik ben een echte ambassadeur van het bedrijf”

Na haar studies aan de KU Leuven wist Cato Van Der Kelen al dat ze binnen hr wou ondernemen, maar nog niet exact wat. Tijdens een traineeship van Colruyt kreeg ze twee jaar de kans om alle aspecten van hr te leren kennen.

In de vorm van kijk- en doe-stages passeerden zowel welzijn, learning & development, rekrutering en selectie als payroll de revue. Cato Van Der Kelen: “Als werknemer volg je een aantal opdrachten en neem je er een aantal zelfstandig op. Zo krijg je bijvoorbeeld de kans om ondernemingsraden te volgen en de praktijk ervan te leren kennen. Je doorloopt alles en krijgt de kans je voorkeuren uit te spreken. Via verdiepingsstages en -opdrachten kun je verder evolueren. Als er een match is met een vacature, is het tijd om te springen.”

Traineeship

Voor Cato Van Der Kelen is deze manier van werken bij Colruyt het beste wat haar kon overkomen. Het bedrijf zet volgens haar in op leren en ontwikkelen. “Ik leerde enorm veel tijdens mijn eerste periode. Niet alleen professioneel en vaktechnisch, maar ook mijn persoonlijkheid leerde ik beter begrijpen. Ik kreeg inzicht in wat ik graag doe en goed kan. Ik zie waar ik naartoe wil evolueren en welke de volgende stappen zijn. Ik leer ook netwerken, waardoor ik groeimogelijkheden ontdek. Ik ben een echte Colruyt-ambassadeur geworden, mede omdat mijn collega’s me alle rollen leerden kennen en me begeleidden om het maximum uit mijn job te halen.”

Onboarding

Cato Van Der Kelen merkt op dat ze heel goed werd onthaald bij Colruyt. Vooraf contacteerde een peter haar. Hij wijdde haar in in de bedrijfscultuur in en dompelde haar erin onder. Cato Van Der Kelen: “Ik had een opleidingsplan dat minutieus uitstippelde wat ik na een jaar zeker moest kunnen en weten. Mijn peter overlegde geregeld met me en checkte hoe het met mij en het team ging. Toen ik arriveerde, lag alles klaar en kon ik met mijn team eten. Iedereen stond klaar voor een persoonlijk gesprek. Omdat ik startte voor corona, werd alles ongehinderd opgestart.”

Sterke werkgever

Colruyt is volgens de nieuwe werkneemster een attente werkgever. Leren en ontwikkelen staat bovenaan de lijst. Met de eigen Academy kan leren alle kanten opgaan, van persoonlijke ontwikkeling tot het volgen van Excel-opleidingen. Cato Van Der Kelen: “Er is ook een sterke feedbackcultuur en dit vanaf het eerste sollicitatiegesprek. Ze wijzen de hele carrière door op wat goed is en wat beter kan.” Cato Van Der Kelen kent al haar eerste stap in de toekomst. Ze is benoemd tot leidinggevende van het team waarbinnen ze startte. Dat team verzorgt de projectwerking binnen de personeelsdienst. “Het is de eerst stap. Ik wil de komende jaren blijven groeien. Dat kan horizontaal of verticaal zijn. Ik wil evengoed head of departement worden of verder evolueren binnen een expertiserol zoals hr-businesspartner, zolang ik maar energie uit mijn werk haal.” nog