Hybride werken: wat als u overstapt op een flexibel kantoor?

6 september 2021
Tekst
Partner Content
Hybride werken: wat als u overstapt op een flexibel kantoor?

De terugkeer naar het kantoor is aan de gang en nieuwe vastgoedkwesties steken de kop op: leegstand, mix kantoor/telewerken, flexibiliteit in vastgoed... Wat als u met flexibele werkruimten uw uitgaven en uw m² in real time zou optimaliseren in een hybride organisatie?

Veel bedrijven overwegen de invoering van een nieuwe werkorganisatie na covid. Volgens een onderzoek van Multiburo onder 470 werknemers en managers in juni 2021 wil 87% vanaf september afwisselen tussen kantoor- en telewerken. Het is niet langer nodig om elke dag naar kantoor te komen, we gaan naar een mix van face-to-face en remote. Dus, wat te doen met onbezette kantoorruimte en werkplekken? Hoe de mix tussen kantoor en telewerk financieren en flexibiliteit verwerven? Eén oplossing: coworking spaces en flexibele kantoren.

Multiburo stelt de 4 voordelen van deze ruimtes in 2021 voor.

1. Flexibele contracten in ruimte en tijd

Het is essentieel om uw budget onder controle te houden en de ruimte aan te passen aan de behoeften van uw onderneming. Flexibiliteit biedt modulariteit van de beschikbare ruimte aan (kantoren, coworking en vergaderzalen), mobiliteit dankzij een netwerk van adressen die ideaal gelegen zijn om te telewerken waar en wanneer u dat nodig hebt. Met à la carte oplossingen, zonder verbintenis of minimale verbintenisperiodes. Een alternatief voor het traditionele huurcontract dat helpt om uw m² en uw uitgaven te optimaliseren, in real time, volgens de evolutie van uw activiteit. U kiest de benodigde ruimte(n), de duur, de gebruiksfrequentie (voltijds, deeltijds) en het aantal benodigde werkstations. En alles is schaalbaar. Met dit model voorkomt u een hoge investering en bespaart u op de huur.

2. All-inclusive pakketten om de kosten te beheersen

Alles is inbegrepen in uw contract: kantoren, coworking, receptie, uitrusting, onderhoud, adressen, post en telefoonbehandeling, breedband internetverbinding, telefoon... U ontvangt één enkele, gedetailleerde factuur, waarvan het bedrag van maand tot maand vast blijft. De sleutelwoorden: transparantie en geen verborgen kosten. U profiteert van één enkele contactpersoon die u tijdens de hele duur van het contract begeleidt. Hij of zij is uw belangrijkste contactpersoon voor het opstellen van uw contract op basis van uw behoeften. Hebben uw werknemers extra diensten, een vergaderzaal of assistentie nodig? Er wordt een nieuwe raming en een nieuwe factuur opgesteld. Op die manier controleert u het verbruik van uw medewerkers. Er zijn geen verrassingen in uw contract.

3. Indirecte besparingen

Vastgoedbeheer is een belangrijke kostenpost voor de onderneming. Water, elektriciteit, onderhoud en telefonie lopen snel op. Voeg daarbij nog eens de relatie met leveranciers, het beheer van het gebouw en het technisch onderhoud, interventieverzoeken in geval van problemen met het gebouw, verzekeringen, structurele kosten, enz aan toe. Behalve de financiële kosten, is de investering belangrijk in termen van tijd, middelen en risicobeheer. Door te kiezen voor een vestiging in flexibele ruimten vertrouwt u op één partner die de verantwoordelijkheid en risico's draagt en zorgt voor het algemene beheer van de werkruimte. U bent verlost van het administratieve beheer, het is super eenvoudig.

4. Flexibele ruimtes om aan alle behoeften van een werkdag te voldoen

De sleutel tot een succesvolle werkdag? De verschillende ruimtes: ontspanning, concentratie, ontmoetingen, uitwisselingen, gezelligheid, co-creatie... U hoeft niet te investeren in het creëren of inrichten van nieuwe ruimten. Door te kiezen voor flexibiliteit biedt u uw werknemers optimaal comfort aan met de mogelijkheid om hun werkomgeving te veranderen wanneer en waar ze maar willen, en om zich te ontwikkelen in een inspirerende en stimulerende omgeving. Gesloten kantoor, vergaderzaal, coworking, lounge ruimte, café, creatieve ruimte, telefoon bubbels... Alle ruimtes zijn direct beschikbaar, zonder extra investering.

Kies nu voor flexibiliteit!

Meer info op www.multiburo.com