HRupdate 25 mei - De grote terugkeer gaat over meer dan thuiswerkdagen

23 mei 2022
HRupdate 25 mei - De grote terugkeer gaat over meer dan thuiswerkdagen

We verwachten dat onze werkrelatie, net als onze andere relaties, ruimte laat voor zelfontplooiing, autonomie, zingeving zelfs.

Voor ruim 4 op 10 Belgen is thuiswerk mogelijk en velen willen het ook. Het komt hen goed uit. Een meerderheid vindt trouwens dat ze ook beter werken. Dat geldt niet voor iederéén en er zijn ook nadelen, maar voor én tegenstanders delen één aspiratie: méér flexibiliteit. Het terugkeerpatroon ziet er zeer grillig uit. Vergaderingen beleggen met het team, wordt het betere puzzelwerk (zeker op vrijdag).

Onderliggend lijkt het erop dat de mens achter de medewerker meer en meer zoekt in de werksfeer wat hij/zij ook verwacht in de privésfeer.

In onze persoonlijke relaties vinden we emotionele en psychologische stabiliteit, maar we willen toch ruimte voor onze individuele ontwikkeling.

In onze werkrelatie vinden we economische zekerheid, maar we willen toch ook een aangename werksfeer, een begrijpende baas, respect, autonomie, individuele zelfontplooiing, ja zelfs een stuk zingeving.

Het terugkeergesprek gaat al snel over veel meer dan over meer thuiswerkdagen.

Onze inspiratie deze week