Het team van ... Stefaan Arryn, vicepresident People bij Silverfin

3 januari 2022
Het team van ... Stefaan Arryn, vicepresident People bij Silverfin

Hoe ziet uw team eruit?
Silverfin is een cloudplatform voor accountants. Dat laat onze klanten toe hun eigen cliënteel beter te adviseren over hun financiële situatie. Het betreft innovatieve aanvullingen op bestaande boekhoudprogramma’s, waarmee we interageren. Bij deze activiteit stellen we 170 collega’s te werk. Tien ervan werken op de hr-afdeling. Als verantwoordelijke stuur ik drie van hen rechtstreeks aan. De eerste is Lisa, die hr-coördinator is. Daarnaast werk ik met twee hr-businessmanagers. Caroline is verantwoordelijk voor België, Nederland en remote. Dat laatste slaat op de medewerkers die – allen voltijds – in meer dan twintig verschillende landen actief zijn. Dat gaat van medewerkers in Frankrijk, Spanje, Portugal, Turkije, Oekraïne en Rusland, tot in Egypte of Tanzania. Lola is de hr-businessmanager in Londen voor de Britse medewerkers. Caroline en Lola beheren elk een team van talent acquisition specialists, die vooral rekruteren en aan hr-projecten werken. Beiden hebben eveneens een office manager in dienst.

Wat maakt uw team speciaal?
Werken bij een bedrijf dat supersnel groeit, is uniek. De context is helemaal anders dan bij een traditioneel bedrijf. We zien heel snel het resultaat van ons werk, maar in een hr-departement geeft dat bijkomende druk omdat we met onze rekrutering de groei moeten volgen. Ons team is speciaal omdat het binnen die context onze organisatie kan verkopen en zo de juiste medewerkers aantrekt. Door de andere hr-projecten kunnen we onze hr-medewerkers breed inzetten, vaak internationaal, wat de context ook speciaal maakt. Het Britse karakter, evenals onze klanten over de hele wereld, maken van het team iets aparts. Daarbij werken we vaak in de Engelse taal.

Hoe wordt het team gezien vanuit de andere afdelingen?
De collega’s in de verschillende landen zien dat het hr-team sterk is mee geëvolueerd met de organisatie en zelf in aantal gegroeid is. Ook op het vlak van type activiteit zijn we opgeschoven. Het eerste jaar dat ik bij Silverfin werkte, lag de focus op groei en rekrutering. Het tweede jaar legden we de accenten op het loonbeleid, het welzijnsaspect en het engagement van onze werknemers. Ook de cultuur en het organiseren ven evenementen namen een grotere plaats in. Collega’s zien dat hr meer is geworden dan een rekruteringsmachine. We kregen vroeger wel eens het verwijt enkel te rekruteren, ook al moest dat om de groei bij te benen. Nu is dat aspect onder controle en kunnen we ons toespitsen op andere projecten.

Hoe ziet de toekomst eruit voor uw teams in deze omgeving?
De organisatie zal blijven groeien met een sterk internationale tint. We moeten ons blijven focussen op het engagement van onze medewerkers. Mensen binnenhalen is één ding, maar we moeten ze ook houden. We willen de best mogelijke werkplek creëren voor onze medewerkers en een fantastisch bedrijf blijven om voor te werken. De snelheid waarmee gewerkt wordt is niet te onderschatten, met voor- en nadelen. Het geeft druk, maar je krijgt zaken snel geregeld. Dat zal niet meteen veranderen. Het blijft alle hens aan dek, maar het is lonend omdat je het bedrijf zo snel ziet groeien. We evolueren verder richting peoplecultuur, training en development, loopbaan en wellbeing. Dat laatste aspect wordt steeds belangrijker. Elke derde vrijdag van de maand werkt hier niemand. Medewerkers krijgen dan een wellbeing-dag. Dat typeert de weg die we ingeslagen zijn en de aandacht die we hebben voor de mentale gezondheid van onze medewerkers.