Privacyverklaring

Het team van ... Kim Verheyden, employee happiness manager InSites Consulting

1 maart 2020
Tekst
Patrick Verhoest

Hoe ziet uw hr-team eruit?
InSites Consulting is gegroeid vanuit de vestiging in Gent en ondertussen zijn we actief in elf verschillende landen. Ons Employee Happiness Team zit verspreid over vier locaties en telt twaalf medewerkers. Het kernteam – vijf fte’s – werkt vanuit Gent en zet de krijtlijnen uit voor de hele groep. Daarnaast zijn er lokaal een aantal collega’s die werken voor specifieke locaties en die maken dat het globaal beleid ook ter plaatse wordt toegepast. Die lokale teams bevinden zich in Johannesburg (Zuid-Afrika), in Timisoara (Roemenië) en in Manchester (Verenigd Koninkrijk). Ons team is dus zowel globaal als lokaal actief.

Wat maakt het team speciaal?
Dat zit al voor een stuk in de naam ‘employee happiness’. We doen meer dan de medewerkers tijdig betalen. Ons team heeft als doel op een positieve manier bij te dragen aan de groei en het welbevinden van onze werknemers. Dat doen we door een persoonlijke service te bieden en ernaar te streven een future proof-werkomgeving te creëren. We willen ook in de toekomst een goede werkgever zijn. We hopen bij te dragen aan de groei van de organisatie door onze eigen doelstellingen te linken aan die van het bedrijf. Dat maakt onze hr-collega’s speciaal. Ze komen elke dag naar het werk om het succes van InSites Consulting mogelijk te maken. 

Hoe wordt het hr-team gezien bij de collega’s?
Vanuit de managing partners krijgen we veel ruimte en autonomie om zaken te verwezenlijken. Hr krijgt een centrale plaats binnen het bedrijf. We geloven dat we het verschil kunnen maken binnen de organisatie, door benaderbaar te zijn. Er zijn vierhonderdvijftig collega’s voor wie we elke dag beschikbaar zijn. We hebben geen aparte bureaus en zitten samen met de anderen. Ze zien ons als het aanspreekpunt en vertrouwenspersoon. Medewerkers vinden gemakkelijk de weg naar ons, ook nu we wat groter worden. We zijn een sparring partner voor het lokale management en zo zien de anderen ons ook.

Hoe ziet de toekomst eruit voor hr in deze omgeving?
InSites Consulting heeft twee jaar geleden besloten de richting van buy and build uit te gaan. We zijn sterk aan het groeien door middel van acquisities. Het is de ambitie om in de nabije toekomst uit te groeien tot een organisatie van achthonderd tot duizend medewerkers. Dat heeft zeker gevolgen voor ons en daar ligt de uitdaging. We moeten de bedrijven die bij ons aansluiten op een goede manier integreren. De hr-uitdaging is één organisatie te zijn. Onze taak bestaat erin om iedereen binnen InSites Consulting zich deel te laten voelen van het grote geheel. We willen één grote groep zijn, met respect voor de verschillende lokale culturen, maar met dezelfde normen en waarden.

Bij InSites Consulting spreken jullie over ‘employee happiness’. Wat steekt hierachter?Een aantal jaar geleden hebben we hr vervangen door employee happiness. We wilden af van het puur transactionele idee. We willen een great place to work zijn, maar meteen ook een great place to stay. De benaming weerspiegelt wat we met ons team willen bereiken: het creëren van een werkomgeving die bijdraagt aan de groei en het geluk van medewerkers.