Privacyverklaring

Hervé Tiberghien nieuwe Chief People Officer bij Solvay

4 september 2019
Tekst
Jo Cobbaut

Sedert deze maand is Hervé Tiberghien actief als nieuwe Chief People Officer en als lid van het directiecomité bij Solvay. De Fransman heeft veel ervaring in operationele functies en veel internationale ervaring.

Hij komt van het Amerikaanse chemische bedrijf PPG, waar hij Chief Human Resources Officer en Vice President Human Resources was. PPG telt 47.000 medewerkers in 80 landen en inkomsten ten belope van 15 miljard dollar.

Hervé Tiberghien begon zijn carrière in HR in 2007 op het Europees hoofdkwartier van PPG in Zwitserland als HR Director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hij bekleedde daarna nog hr-functies. Voordien was hij directeur in verschillende fabrieken in onder meer Frankrijk en een tijdlang ook kwaliteitsdirecteur.

Tiberghien behaalde zijn Master in Human Resources aan HEC Saint-Louis in Brussel. Hij leefde lange tijd met zijn familie in België, Frankrijk, Zwitserland en de VS. Nu komt hij naar Brussel.

Solvay is een groep rond nieuwe materialen en speciale chemische producten voor onder meer vliegtuigen, auto's, batterijen, medische toestellen enzovoort. Het beursgenoteerde Solvay (Brussel) telt zowat 24.500 medewerkers in 61 landen. In 2018 behaalde de groep 10,3 miljard inkomsten.